Έρχεται το 2023 το νέο Hyundai Kona

Hyundai Kona

Η Hyundai ετοιμάζει το νέο Kona εν όψει της επίσημης παρουσίασής του το 2023, με το νέο μοντέλο να είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε σχέση με το τωρινό.

Το Kona γεννήθηκε για να αποτελέσει μια επιπλέον επιλογή της Hyundai στην κατηγορία των μικρών SUV, πατώντας κυρίως πάνω στην ιδιαίτερη σχεδίαση του αμαξώματός του. Πλέον και με ένα facelift να έχει «λειάνει» αυτή την ιδιαιτερότητά του, η κορεάτικη φίρμα ετοιμάζει τη νέα γενιά του μοντέλου που θα λανσαριστεί το 2023.

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα καμουφλαρισμένα νέα Kona στους δρόμους, ώστε η Hyundai να πραγματοποιήσει τις τελικές δοκιμές του. Το νέο μοντέλο θα έχει πολλά κοινά με το νέο Niro, που έχει παρουσιαστεί ήδη από την «αδελφή» Kia.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδιαστικά, αναμένουμε ένα πιο συμβατικό design με περισσότερες γωνίες αντί για καμπύλες, που πάντως θα διατηρήσει τα χαρακτηριστικά διπλά εμπρόσθια φώτα του υπάρχοντος Kona.

Hyundai Kona
Στο τωρινό Kona η Hyundai έχει επενδύσει πολλά στην ιδιαίτερη σχεδίασή του.

Με το δεδομένο της ύπαρξης και του μικρότερου Bayon στη γκάμα της μάρκας, το νέο Kona θα μεγαλώσει ελαφρώς σε σχέση με το τωρινό και θα ξεπεράσει σε μήκος τα 4,3 μέτρα. Σίγουρα, θα προσφέρει καλύτερους χώρους στο εσωτερικό του, λόγω μεγαλύτερου μεταξονίου, ενώ και το πορτ-μπαγκάζ αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από αυτό των 374 λίτρων του τωρινού μοντέλου.

Στο εσωτερικό, είναι δεδομένο ότι θα ενισχυθούν τα hi-tech στοιχεία του νέου Kona, αφού θα υπάρχει μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων και θα συνδυαστεί με μια ακόμη ψηφιακή οθόνη μπροστά από τον οδηγό για τον πίνακα οργάνων.

Hyundai Kona
Το εσωτερικό του υπάρχοντος Hyundai Kona.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτω από το μπροστινό καπό θα δούμε μόνο κινητήρες που θα συνδυαστούν με κάποιο ηλεκτρικό σύστημα, είτε αυτό είναι 48V «ήπια» υβριδικό, είτε αμιγώς υβριδικό, είτε plug-in υβριδικό, είτε 100% ηλεκτρικό. Δεν θα ξαναδούμε diesel επιλογή στη γκάμα.

Περισσότερα για το νέο Hyundai Kona αναμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι δεδομένο ότι με το νέο μοντέλο η εταιρεία θα ενισχύσει την παρουσία της στα SUV και θα ανανεώσει σημαντικά το τωρινό της μοντέλο που ξεκίνησε την παραγωγή του το 2017.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ