Αποκαλυπτική έρευνα της Toyota: Με αυτό το κουμπί μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο

toyota button eco

Τα στοιχεία που εξήγαγε η Toyota καταδεικνύουν την καθοριστική συμβολή που έχει ένα κουμπί των αυτοκινήτων της στη μείωση των εκπομπών CΟ2.

Επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας συνιστά η κλιματική αλλαγή, η αντιμετώπιση της οποίας απαιτεί συντονισμένες δράσεις που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Η μεταβολή του παγκόσμιου κλίματος έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των πολιτών, όπως αποδεικνύεται και από την έρευνα του ευρωβαρόμετρου του 2023. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κλιματική αλλαγή αποτελεί την τρίτη κατά σειρά ανησυχία, ενώ για τους Έλληνες πολίτες την τέταρτη, πίσω μόνο από την αύξηση του κόστους ζωής, τη φτώχεια/κοινωνικό αποκλεισμό και τη μετανάστευση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota

Στη μάχη της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής ρίχνεται και η Toyota, η οποία ήδη έχει οποία κατόπιν ερευνών, δείχνει ότι έχει βρει έναν τρόπο προκειμένου να συνδράμει στον αγώνα που δίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. «Όπλο» του Ιάπωνα κατασκευαστή συνιστά ένα… κουμπί που βρίσκεται στα αυτοκίνητά της. Και αυτό δεν είναι άλλο από το "ECO".

Ειδικότερα, μηχανικοί και επιστήμονες δεδομένων από την εταιρεία υπηρεσιών δεδομένων και κινητικότητας Toyota Connected North America (TCNA) ξεκίνησαν να μελετούν τον βαθμό μείωσης των εκπομπών άνθρακα μέσω του πατήματος ενός κουμπιού.

eco button toyota
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις 19 έως τις 25 Απριλίου, το TCNA κατέγραψε -σε πραγματικό χρόνο- δεδομένα από περισσότερα από 2.000 εταιρικά οχήματα των Toyota και Lexus, τα οποία διένυσαν περισσότερα από 777.313 χλμ. σε λειτουργία ECO ή EV (εφόσον ήταν υβριδικά).

Τα οφέλη μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα 7 ημερών ήταν τα εξής:

  • Αποφεύχθηκε η εκπομπή 45.235.623 γραμμαρίων CO2 στην ατμόσφαιρα
  • Εξοικονομήθηκαν 19.271 λίτρα βενζίνης
  • Η αξία των καυσίμων που εξοικονομήθηκε ήταν περίπου 17.000 ευρώ
eco button toyota

Η TCNA διαπίστωσε, επίσης, ότι το πρόγραμμα ΕCO βοηθά ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 26%, ενώ σε ένα υβριδικό όχημα -το οποίο φυσικά είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον από ένα αμιγώς βενζινοκινήτο ή ντιζελοκίνητο ΙΧ- το αντίστοιχο πρόγραμμα κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές κατά 4%.

«Οι εταιρείες του ομίλου Toyota είναι αφοσιωμένες στο να συνδράμουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ώστε να δημιουργηθεί ένας κόσμος με μηδενικά επίπεδα άνθρακα», ανέφερε μεταξύ άλλων o Olarinre Salako, επιστήμονας δεδομένων στην TCNA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ