Έρευνα αποκαλύπτει: Σε ελεύθερη πτώση η ποιότητα των Hyundai

Hyundai

Μια έρευνα της καθόλα αξιόπιστης ADAC αποκαλύπτει τη δραματική πτώση που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της Hyundai.

Η Hyundai δεν φημίζεται για την ποιότητα των προτάσεών της, έχοντας επιτύχει να εισέλθει στην ιδιαίτερα απαιτητική ευρωπαϊκή αγορά με το λάβαρο του υψηλού value for money. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια οι Κορεάτες επιχείρησαν να αναβαθμίσουν τις προδιαγραφές των προτάσεών τους και να αναρριχηθούν στην πυραμίδα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, διεκδικώντας θέση ανάμεσα στους mainstream κατασκευαστές της Ευρώπης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φέρει τα μοντέλα της κορεατικής φίρμας αντιμέτωπα με κατά κανόνα ικανότερες προτάσεις, χωρίς μάλιστα να υπάρχει πλέον το κίνητρο της σημαντικά χαμηλότερης τιμής τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Hyundai ποιότητα

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά από έρευνα της ADAC είναι ότι η πορεία των μοντέλων της Hyundai, τουλάχιστον στον τομέα της κατασκευαστικής ποιότητας, είναι διαρκώς πτωτική, αναδεικνύοντας την αδυναμία των Κορεατών να σταθούν στο ύψος των… ευρωπαϊκών περιστάσεων.

Η Hyundai, λοιπόν, αναδείχθηκε ως ένας από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές σε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 580 διαφορετικά μοντέλα. Ειδικότερα, το τουρκικής καταγωγής Hyundai i20 εμφάνισε τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στην ποιότητα κατασκευής ενώ στην τέταρτη θέση της σχετικής κατάταξης με τους… μετεξεταστέους της ποιότητας βρίσκεται και το Hyundai i10.

Hyundai ποιότητα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα κριτήρια της έρευνας δεν αφορούν μόνο τα επιμέρους τμήματα του εσωτερικού και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτό αλλά και στα πάνελ του αμαξώματος.

Η αξιολόγηση, λοιπόν, των δύο εξαιρετικά δημοφιλών προτάσεων στην ελληνική αγορά, η οποία μάλιστα προκύπτει σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές των δύο αυτοκινήτων, αφορά στη συνολική εικόνα τους ή αν προτιμάτε την επίδοσή τους στον τομέα της κατασκευαστικής ποιότητας, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το μέλλον των μοντέλων της Hyundai στην ευρωπαϊκή αγορά (Πηγή: ADAC).

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ