Επιτήδειοι εντοπίζουν και κλέβουν αυτοκίνητα με iPhone

AirTags

Έναν διαφορετικό τρόπο ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα σύγχρονα smartphones και ειδικότερα τα iPhones ανακάλυψαν επιτήδειοι στον Καναδά, με σκοπό την κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων.

Τις περισσότερες φορές η τεχνολογία είναι εκείνη που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, φροντίζοντας ώστε να λύνει προβλήματα τα οποία στο παρελθόν θα απαιτούσαν πολύ χρόνο αλλά και πολύ κόπο για να επιλυθούν.

Βέβαια στα λάθος χέρια, η τεχνολογία μετατρέπεται σε ένα ισχυρό όπλο, το οποίο στρέφεται εναντίον μας, απειλώντας την ευημερία μας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των iphone και των ΑirTags, τα οποία επιτήδειοι μετέτρεψαν σε ισχυρές συσκευές εντοπισμού. Τα AirTags δημιουργήθηκαν ώστε να εντοπίζουμε με ευκολία αντικείμενα τα οποία χάνουμε συχνά, όπως για παράδειγμα τα κλειδιά μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
AirTags

Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, τα AirTags τοποθετούνταν πάνω στο αμάξωμα ενός αυτοκινήτου -σε σημείο μάλιστα που δεν θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά- ώστε στη συνέχεια το όχημα να μπορεί να εντοπιστεί και να κλαπεί όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν.

Το τελευταίο διάστημα στις αστυνομικές αρχές του Καναδά έχουν καταγραφεί πέντε περιστατικά στα οποία οι επίδοξοι ληστές τοποθέτησαν σε πολυτελή οχήματα συσκευές εντοπισμού, γεγονός που τους ανάγκασε να εκδώσουν σχετικό δελτίο τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο τα AirTags της Apple τα οποία χρησιμοποιούνται ως συσκευές εντοπισμού αλλά και αντίστοιχα αξεσουάρ της Samsung, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στο αυτοκίνητό μας και να προδώσουν τη ακριβή θέση του.

Μια λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η στάθμευση του αυτοκινήτου σε προστατευόμενο χώρο, όπως π.χ. ένα κλειστό parking, ή χρήση αντικλεπτικών συσκευών οι οποίες θα κάνουν το έργο των επίδοξων ληστών πιο δύσκολο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ