Επίθεση δέχθηκε η Χριστίνα Αλεξοπούλου στην Πάτρα -Οι δηλώσεις της Υφυπουργού Μεταφορών

Χριστίνα Αλεξοπούλου

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι στους εκκλησιαστικούς κύκλους δεν δέχεται κανείς τον φανατισμό.

Πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων εναντίον βουλευτών αλλά και Υφυπουργών της κυβέρνησης από υποψήφιους άλλων κομμάτων αλλά και από ιερείς.

Πιο συγκεκριμένα η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου δέχθηκε λεκτική επίθεση με αφορισμούς και κατάρες από ιερέα στην Πάτρα και η βουλευτής της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη δέχθηκε χαστούκι από υποψήφια της Νίκης στη Καβάλα.

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών μιλώντας στο Action24 ξεκαθάρισε ότι το θέμα έχει λήξει και πως η Εκκλησία είναι της αγάπης και πως θα συνεχίζει να εκκλησιάζεται κανονικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα η κ. Αλεξοπούλου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Στους εκκλησιαστικούς κύκλους δεν δέχεται κανείς τον φανατισμό. Οπότε μια μεμονωμένη από κάποιον φραστική επίθεση θεωρώ ότι δεν πρέπει να της δίνουμε μεγάλη αξία. Καλό είναι να μην συμβαίνει αλλά θεωρώ ότι πρέπει να πάμε παρακάτω. Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τις απόψεις του άλλου. Το θέμα είναι λήξαν. Άλλωστε στην εκδήλωση βρίσκονταν πλήθος ιερέων και αρχιερέων και καμία τέτοια αντίδραση δεν υπήρξε από κανέναν. Ο φανατισμός στους κύκλους της Εκκλησίας επαναλαμβάνω δεν νομίζω ότι είναι ανεκτός. Εγώ θα συνεχίζω να εκκλησιάζομαι όπως κάνω από μικρό παιδί. Και βέβαια είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς εκκλησιάζομαι πολύ συχνά. Αυτά είναι μεμονωμένα καταδικαστέα περιστατικά τα οποία δεν αποτελούν τιμή για αυτούς που τα κάνουν αλλά είναι δικό τους προσωπικό πρόβλημα και σίγουρα δεν εκφράζουν το σύνολο της Εκκλησίας. Πάντα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν την αιτία για να έχουν αυτή την κακή συμπεριφορά. Γνωριζόμαστε όλοι με όλους και ξέρουμε τις αντιδράσεις τους. Οπότε έχει τελειώσει και μια χαρά θα πάμε προς το Πάσχα. Οι χριστιανοί άλλωστε αυτό είναι. Είναι η Εκκλησία της αγάπης και δε νομίζω ότι έχουμε κάτι άλλο να συζητήσουμε…»

Ταχιάος: Άδικο αυτό που συνέβη στην Χριστίνα!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Νίκος Ταχιάος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως ήταν πολύ άδικη η επίθεση και πρόσθεσε πως και οι κληρικοί κάποια στιγμή θα πρέπει να μπουν στα παπούτσια των άλλων ανθρώπων. Να καταλάβουν ότι οι επιλογές του καθενός, είναι επιλογές τις οποίες οφείλουμε να σεβόμαστε.

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Ταχιάος δήλωσε ότι: «Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω για την κυρία Αλεξοπούλου. Με τη Χριστίνα είναι ένας άνθρωπος που είναι πολύ κοντά στην Εκκλησία και είναι άδικο αυτό που της συνέβη. Εκανε αυτό που πρέπει να κάνει κάθε πολιτικός παίρνοντας την απόφασή της όταν πήγε στη Βουλή να ψηφίσει. Μπήκε στα παπούτσια του άλλου εγώ επίσης είμαι άνθρωπος που ξεκίνησα και μεγάλωσα από την Εκκλησία, όπως και πολλοί συμπολίτες μας και αυτό το οποίο νιώθω θα ήταν καλό και οι κληρικοί κάποια στιγμή να μπουν στα παπούτσια των άλλων ανθρώπων. Να καταλάβουν ότι η ομοφυλοφιλία, ότι οι επιλογές του καθενός, είναι επιλογές τις οποίες οφείλουμε να σεβόμαστε και χρειάζεται καμιά φορά να δούμε τον κόσμο και με τη δική τους τη ματιά. Είναι πολύ εύκολο να δογματίζεις και είναι πολύ εύκολο να κουνάς το δάχτυλο, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνυπάρχεις με ανθρώπους όταν έχεις τέτοια χαρακτηριστικά . Η κοινωνίας μας δεν μπορεί να είναι μικρές φούσκες πρέπει όλοι μαζί να μπορέσουμε να συμβιώσουμε και αυτό το νομοσχέδιο που έγινε νόμος τελικά σε αυτό απέβλεπε και το πέτυχε.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ