Επιστροφή στις πωλήσεις για το πιο σκληροτράχηλο Lada Niva

Lada Niva Bronto επανέναρξη πωλήσεων στη Ρωσία

Έπειτα από παύση πολλών μηνών η Lada ανακοίνωσε ότι η πιο ακραία εργοστασιακή έκδοση Bronto του κλασικού Niva μπήκε ξανά στην παραγωγή και είναι διαθέσιμη προς πώληση.

Λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των διεθνών κυρώσεων που ακολούθησαν, η Avtovaz είχε αναγκαστεί να διακόψει την παραγωγή αρκετών μοντέλων της τον Μάρτιο του 2022, μεταξύ των οποίων και του Niva λόγω έλλειψης σε ηλεκτρονικά και μη εξαρτήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα το Lada Niva Bronto επιστρέφει επίσημα ξανά στην παραγωγή με τις στάνταρ εκδόσεις του σκληροτράχηλου off roader των Ρώσων να έχουν ξεκινήσει να παράγονται εκ νέου από τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς.

Βασισμένο στο τρίθυρο Niva Legend, το Bronto φέρει βελτιωμένη γεωμετρία, ενισχυμένα πίσω άξονα και αμορτισέρ και απόσταση από το έδαφος που φτάνει στα 240 χιλιοστά. Φυσικά οι ικανότητες του ενισχύονται από την παρουσία τετρακίνησης με μπλοκέ διαφορικά εμπρός-πίσω αλλά και τη δυνατότητα υποπολλαπλασιαμού των σχέσεων του κιβωτίου του.

Οι στάνταρ τροχοί είναι ατσάλινοι με διάμετρο ζάντας στις 15 ίντσες και τα ελαστικά έχουν χωμάτινες προδιαγραφές, με το Bronto να ξεχωρίζει επίσης από το προαιρετικό body kit που περιλαμβάνει επεκτάσεις στους θόλους των τροχών, διαφορετικούς προφυλακτήρες και διαφορετική γρίλια.

Το εσωτερικό του Bronto εξακολουθεί να έχει το σχεδιασμό παλαιότερων δεκαετιών, αλλά με τις μικρές διαφοροποιήσεις του Niva Legend στην κεντρική κονσόλα - καθώς και με νέο σύστημα κλιματισμού, πιο άνετα καθίσματα και καλύτερη ηχομόνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την κίνηση έχει αναλάβει και σε αυτή την περίπτωση ο εν σειρά ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος του 1,7 λίτρου που αποδίδει 82 ίππους και 129 Nm ροπής και στέλνει τη δύναμη στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων.

Η τιμή του Niva Bronto στη Ρωσία ξεκινά από τα 14.480 ευρώ και είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις Luxe and Prestige. Δεν έχει γίνει γνωστό αν στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται συστήματα ασφάλειας που υπήρχαν πριν από την παύση της παραγωγής, όπως είναι το ABS και οι αερόσακοι, στοιχεία που απουσιάζουν πλέον από πολλά μοντέλα της ρώσικης εταιρεία εξαιτίας των διεθνών κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ