Επιστροφή ασφαλίστρων και bonus για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων

Ασφάλιση αυτοκινήτου

Ένα χρηματικό bonus πρόκειται να δεχθούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ασφαλισμένων οχημάτων ως μια μορφή «αποζημίωσης» για τους περιορισμούς κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdowns.

Στην καταβολή ενός χρηματικού ποσού, το οποίο μπορεί να ξεπερνά ακόμα και τα 70 ευρώ για κάθε ιδιοκτήτη οχήματος θα προχωρήσουν, όπως όλα δείχνουν, οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ιταλία.

Πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης είναι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να αποζημιωθούν για του περιορισμούς κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19.

Επιστροφή ασφαλίστρου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To χρηματικό bonus πρόκειται να δοθεί καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια οι περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων, περιόρισε σημαντικά τον αριθμό των τροχαίο ατυχημάτων, γεγονός που με τη σειρά του μείωσε τις αποζημιώσεις τις οποίες κλήθηκαν να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Σε αντίθεση, λοιπόν, από τους ασφαλιστικούς φορείς που βγήκαν κερδισμένα από τα lockdowns τα οποία επιβλήθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων ζημιώθηκαν σύμφωνα με υπολογισμούς κατά 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιστροφή ασφαλίστρου

Η πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην αποζημίωση των ιδιοκτητών οχημάτων, επιβάλλοντας την καταβολή ενός χρηματικού ποσού από τις ασφαλιστικές εταιρείες επιβεβαιώθηκε από τον Ιταλό Υπουργό Οικονομικών, Federico Freni, ενώ και οι ίδιοι οι ασφαλιστικοί φορείς φέρονται διατεθειμένη να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, αναγνωρίζοντας ως έναν βαθμό ότι τα οφέλη που αποκόμισαν από τους περιορισμούς κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και εφόσον επέλθει η συμφωνία ανάμεσα στην ιταλική κυβέρνηση και τις ασφαλιστικές εταιρείες, τότε το bonus που πρόκειται να δεχθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έρθει σε μια περίοδο που η ραγδαία αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων έχει περιορίσει δραματικά το πραγματικό τους εισόδημα.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ