Επιστρέφει από σήμερα ο Δακτύλιος – Ποιο είναι το πρόστιμο

δακτύλιος

Μετά την τετραήμερη αναστολή του, το μέτρο του Δακτυλίου επιστρέφει σε πλήρη ισχύ. Δείτε ποια είναι τα πρόστιμα.

Σε πλήρη εφαρμογή επιστρέφει και πάλι από σήμερα, Τρίτη 26 Απριλίου, το μέτρο του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, μετά από την προσωρινή αναστολή του κατά τις ημέρες Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, που ήταν επίσημες αργίες.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερα στον Δακτύλιο κινούνται τα αυτοκίνητα τεχνολογίας Euro 6 με εκπομπές ρύπων έως 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, τα ηλεκτρικά μοντέλα, τα υβριδικά και εκείνα με εργοστασιακό σύστημα φυσικού αερίου ή υγραερίου (δείτε εδώ τα καινούργια μοντέλα της ελληνικής αγοράς με εκπομπές έως 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο). Για τα αυτοκίνητα αυτά θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να προμηθευτούν το ειδικό σήμα από τo daktylios.gov.gr.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα τα υπόλοιπα οχήματα θα εισέρχονται στον Δακτύλιο με το καθεστώς «Μονά-Ζυγά».

δακτύλιος επιστροφή σε ισχύ

Ποιες μέρες ισχύει ο Δακτύλιος - Το πρόστιμο

Το μέτρο του Δακτυλίου ισχύει αποκλειστικά τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Πέμπτη, από 7:00 έως τις 20:00 και την Παρασκευή, από τις 07:00 έως τις 15:00. Αντιθέτως, δεν ισχύει τα σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες απεργίας στα ΜΜΜ.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες ορίζεται στα 100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο του Δακτυλίου έχει υιοθετηθεί στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μείωσης του καθημερινού κυκλοφοριακού χάους που δημιουργείται στους δρόμους της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ