Επίσημο: Τα ηλεκτρικά φορτηγά μπαίνουν σε μαζική παραγωγή

man electric truck

Η ηλεκτροκίνηση αγγίζει πλέον και τον τομέα των μεταφορών, καθώς, μέσα στα επόμενα χρόνια τα θηριώδη ντίζελ φορτηγά αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν. Ας δούμε τη νέα πρόταση της γερμανικής ΜΑΝ.

H MAN Truck & Bus επιταχύνει την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου καθώς έχει ήδη προγραμματίσει την παραγωγή 200 μονάδων από τις αρχές του 2024, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο όχημα που βλέπετε στις σχετικές εικόνες (οι έρευνες της εταιρείας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και στον τομέα του υδρογόνου).

man trucks
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, η συγκεκριμένη κατασκευή δεν θα αποτελέσει το πρώτο εγχείρημα της φίρμας στον τομέα του ηλεκτρισμού, καθώς, μέχρι σήμερα, στους δρόμους της Γερμανίας κυκλοφορούν - σε πειραματικό στάδιο - ηλεκτρικά λεωφορεία και μικρότερα φορτηγά, κάτι το οποίο αποδεικνύεται καθημερινά πως εντός των αστικών κέντρων η χρήση των ορυκτών καυσίμων μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο χωρίς επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

man electric truck

Παρόλο που δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί οι τεχνικές λεπτομέρειες του πρώτου ευρείας παραγωγής ηλεκτρικού τράκτορα βαρέως τύπου της MAN, δεν αποκλείεται, το τελικό μοντέλο να δανειστεί πολλά στοιχεία από το EV λεωφορείο της εταιρείας, το MAN Lion's City E. Το συγκεκριμένο φέρει ηλεκτρικό μοτέρ 326 ίππων με 2.400 Nm ροπής και μπαταρία 480 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση άνω των 350 χιλιομέτρων. Επίσης, να σημειώσουμε, πως τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία της MAN στη Γερμανία, πραγματοποιούν καθημερινά διαδρομές 550 χιλιομέτρων υποστηρίζοντας το δίκτυο των δημόσιων συγκοινωνιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με φόντο, λοιπόν, την καθολική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης, στα επόμενα χρόνια, τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους, θα δώσουν τη θέση τους σε καθαρότερες εφαρμογές που θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ