Επίσημο: Παρουσιάστηκε το νέο Renault Clio

Renault Clio

Το γαλλικό αυτοκίνητο πόλης ανανεώνεται αισθητικά και εμπλουτίζεται εξοπλιστικά, και συνεχίζει να προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου, διπλού καυσίμου (LPG) και υβριδική.

Η Renault λάνσαρε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Clio πέμπτης γενιάς, χαρίζοντας στο δημοφιλές σουπερμίνι μία δεύτερη νιότη. Η σχεδίαση του ανανεωμένου Clio ακολουθεί τη νέα ταυτότητα της γαλλικής εταιρείας και είναι πιο τολμηρή για να τονίσει την δυναμική του.

Renault Clio 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαστάσεις του ανανεωμένου μοντέλου δεν έχουν διαφοροποιηθεί. Στο εμπρός μέρος συναντάμε μία νέα μάσκα με τονισμένο τον ρόμβο της εταιρείας και ανασχεδιασμένα φώτα τύπου LED με νέα υπογραφή για αυτά της ημέρας. Στο πίσω μέρος έχουν επανασχεδιαστεί τα LED φώτα φρένων, ενώ ο προφυλακτήρας έχει αποκτήσει μια πιο γωνιώδη μορφή.

Renault Clio 2023 5

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στις νέες οικολογικές ταπετσαρίες και διακοσμητικές φάσες, ενώ νέος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10 ιντσών. Αλλαγές συναντάμε και στο λογισμικό του συστήματος πολυμέσων, για ακόμα μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και βελτιωμένη ταχύτητα απόκρισης στις εντολές του οδηγού και του συνοδηγού. Η οθόνη του τελευταίου φτάνει στις πλούσιες εξοπλιστικά εκδόσεις τις 9,3 ίντσες.

Renault Clio 2023 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η Renault αναφέρει και αναβάθμιση σε ορισμένα πλαστικά της καμπίνας, που πλέον έχουν πιο μαλακή και ευχάριστη υφή. Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία των υλικών που έχουν επιλεγεί δίνουν έμφαση στην βιωσιμότητα.

Renault Clio 2023 3

Η γκάμα κινητήρων του ανανεωμένου Renault Clio δεν έχει διαφορές και συνεχίζει να αποτελείται από τον 1.0 SCe των 65 ίππων, τον 1.0 TCe με τους 90 ίππους, τον 1.0 TCe διπλού καυσίμου (LPG) με 100 ίππους, τον 1.5 Blue dCi των 100 ίππων και την υβριδική E-Tech με τον 1.6 βενζίνης, τα δύο ηλεκτρομοτέρ και τους 145 ίππους.

Renault Clio 2023 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, τα επίπεδα εξοπλισμού έχουν εμπλουτιστεί με επιπλέον χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας, ενώ είναι και πιο εύκολα και απλά στην επιλογή τους. Το ίδιο ισχύει και τα πακέτα εξατομίκευσης. Τέλος, στην κορυφή της γκάμας συναντάμε την έκδοση Esprit Alpine με ειδικούς λογότυπους, σπορ καθίσματα και χειριστήρια, και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ