Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Jeep Avenger e-Hybrid

Jeep Avenger e-Hybrid 1

Η νέα ήπια υβριδική έκδοση του Jeep Avenger αποδίδει 100 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η Jeep λάνσαρε σήμερα για την αγορά της Ευρώπης μία νέα έκδοση βενζινοκινητήρα του Avenger που υποστηρίζεται από ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης που μπορεί να κινήσει, σε ήπιες συνθήκες κίνηση, αμιγώς ηλεκτρικά το νέο B-SUV.

Jeep Avenger e-Hybrid 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, το νέο mild hybrid σύστημα κίνησης της Jeep και του Ομίλου Stellantis αποτελείται από ένα νέο 3κύλινδρο κινητήρας βενζίνης των 1,2 λίτρων που λειτουργεί στον θερμοδυναμικό κύκλο Miller και αποδίδει 100 ίππους και 205 Nm, ένα ηλεκτρομοτέρ 29 ίππων και 55 Nm, και μία 48βολτη μπαταρία.

Jeep Avenger e-Hybrid 3

Το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης συνδυάζεται αποκλειστικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη e-DCT έξι σχέσεων, και στο καβούκι του εντοπίζεται το ηλεκτρομοτέρ που μπορεί να κινήσει αμιγώς ηλεκτρικά το Avenger για ένα χιλιόμετρο σε αστικές συνθήκες κίνησης.

Jeep Avenger e-Hybrid 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το νέο Jeep Avenger e-Hybrid με τον 1.2T MHEV επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 11 δλ. και σε σχέση με το αντίστοιχο συμβατικής τεχνολογίας καταναλώνει 15% λιγότερο καύσιμο. Οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, από τα 111 έως τα 114 γρ./χλμ CO2.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το νέο mild hybrid σύστημα κίνησης επιτρέπει στον κινητήρα να απενεργοποιηθεί κατά την επιβράδυνση με ταχύτητα 30 χλμ./ώρα και κάτω, ενώ κατά την στάθμευση μπορεί να λειτουργήσει μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας.

Jeep Avenger e-Hybrid 5

Η νέα έκδοση εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμη προς παραγγελία σε όλες τις αγορές της Ευρώπης από τα τέλη του μήνα που διανύουμε. Οι τιμές των εξοπλιστικών εκδόσεων του νέου Jeep Avenger e-Hybrid είναι προς το παρόν άγνωστες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ