Επίσημο: Η ρωσική Lada θα πουλάει κινέζικα αυτοκίνητα

Αυτοκίνητα Lada

Ο επικεφαλής της AvtoVAZ επιβεβαίωσε ότι η Lada θα παράγει στο εργοστάσιό της στην Αγ. Πετρούπολη κινέζικα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της AvtoVAZ, Maxim Sokolov, στους Ρώσους δημοσιογράφους ότι η παραγωγή κινέζικων αυτοκινήτων με τα σήματα της Lada θα ξεκινήσει στο πρώην εργοστάσιο της Nissan στην Αγ. Πετρούπολη.

Ο κ. Sokolov ανακοίνωσε ότι η AvtoVAZ διεξάγει διαπραγματεύσεις με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων της Κίνας, αλλά προς παρόν δεν μπορεί να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιες είναι οι υποψήφιες για την «συνεργασία».

Moskvich 3 Production
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συναρμολόγηση κινέζικων αυτοκινήτων με τα σήματα της Lada θα ξεκινήσει φέτος και το πλάνο παραγωγής προβλέπει 10.000 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της χρονιάς που διανύουμε. Την επόμενη χρονιά, η AvtoVAZ αναμένεται να φτάσει σε όγκο παραγωγής τις 60.000 με 70.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Το ίδιο εργοστάσιο, που παρήγαγε αυτοκίνητα της Nissan από το 2009 έως την άνοιξη του 2022, είχε σχεδιαστεί για να παράγει 100.000 μονάδες ετησίως. Σε αυτό είχαν παραχθεί πέρσι τρία μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, τα Qashqai, X-Trail και Murano.

Moskvich 3

Όπως είναι γνωστό, οι Ρώσοι συναρμολογούν μοντέλα της JAC με τα σήματα της Moskvich, με το μοντέλο 3 να εξοπλίζεται να εφοδιάζεται με τούρμπο κινητήρα 150 ίππων και δυνατότητα επιλογής μεταξύ χειροκίνητο ή αυτόματου σασμάν. Το Moskvich 3 βασίζεται στο JS4 της JAC και ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων crossover (4,4 μέτρα μήκος).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σχέδια της αναγεννημένης μάρκας ήταν να παράγει τουλάχιστον 400 Moskvich 3 μέχρι το τέλους του 2022, αλλά ακόμα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το εάν πέτυχε τον στόχο της.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ