Επίσημο: Η Daimler μετονομάζεται σε Mercedes-Benz

Mercedes-AMG EQS 53

Από την 1η Φεβρουαρίου η πιο παλιά γερμανική φίρμα μετονομάζεται στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσής της.

Η Daimler AG, λοιπόν, μετά από ψηφοφορία των μετοχών της, αλλάζει το όνομά της σε Mercedes-Benz Group AG, ένα νέο brand κάτω από το οποίο θα ενταχθούν οι μάρκες Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach και Mercedes-EQ. Η απόφαση αυτή έρχεται ένα περίπου χρόνο μετά τον πλήρη διαχωρισμό των επιβατικών αυτοκινήτων που παράγει η φίρμα και του τμήματος που ασχολείται με τα φορτηγά και τα λεωφορεία.

Μιλώντας για αυτή τη νέα εξέλιξη ο CEO της γερμανικής φίρμας, Ola Kallenius, ανέφερε πως είναι μια πραγματική ευκαιρία για την εταιρεία να αυξήσεις την χρηματιστηριακή της αξία (δείτε τις πιο πολύτιμες μάρκες αυτοκινήτου) και πως ακόμη δεν είναι γνωστό αν μέσα στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Να σημειώσουμε, επίσης, πως η ανεξάρτητη πλέον Daimler Truck AG, που ασχολείται αποκλειστικά με τα φορτηγά και λεωφορεία, είδε την αξία της μετοχής να ανεβαίνει και την κερδοφορία της να βελτιώνεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mercedes eqb

Την ίδια στιγμή, η ιστορική γερμανική φίρμα έχει ήδη δρομολογήσει την ηλεκτρική μετεξέλιξή της, μετά και τη σχετική ανακοίνωσή της πώς από το 2030 θα παράγει μόνο EV μοντέλα. Έτσι, λοιπόν, η νέα γκάμα EQ είναι εκείνη που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο μέσα στα επόμενα χρόνια, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου η Tesla κυριαρχεί μέχρι στιγμής και εταιρείες κολοσσοί από την Κίνα διεκδικούν πλέον μεγάλα μερίδια αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ