Επίσημο: Έρχονται τα νέα Hyundai i10, i20 και i30

Hyundai i20 1

Η Hyundai θα συνεχίσει να προσφέρει επιλογές στις μικρές κατηγορίες των αυτοκινήτων πόλης και των οικογενειακών hatchback.

Η Hyundai γνωρίζει ότι δεν θέλουν ή δεν χρειάζεται όλοι να γίνουν κάτοχοι crossover και SUV, και για τον λόγο αυτό θα συνεχίσει να προσφέρει μοντέλα στις παραδοσιακές κατηγορίες.

Hyundai i10 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στον ευρωπαϊκό Τύπο κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου Kona, το αφεντικό της Hyundai Europe, Michael Cole, επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει νέες γενιές για τα i10, i20 και i30. Και αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άποψη άλλων κατασκευαστών, που έχουν αρχίσει ήδη να εγκαταλείπουν τις μικρές κατηγορίες οχημάτων. Οπότε η Hyundai βρίσκει πεδίον δόξης λαμπρό.

Hyundai i20 2

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του κ. Michael Cole, η Hyundai έχει εστιάσει αυτή την περίοδο στα μοντέλα που θα βρίσκονται κάτω από το νέο Kona. Προς το παρόν, τα i10, i20 και i30 συνεχίζουν να υφίστανται και να υπάρχουν σχέδια για την επόμενη γενιά τους, μιας και η εταιρεία δεν θέλει να χάσει πελάτες ή να αποχωρήσει από μία κατηγορία οχημάτων.

Hyundai i30 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναντίλεκτα, τα συγκεκριμένα μοντέλα θα πρέπει να εξηλεκτριστούν σε έναν βαθμό για να μπορούν να πληρούν τις σφιχτές νόρμες των ρύπων, ενώ αργά ή γρήγορα θα μετατραπούν σε αμιγώς ηλεκτρικά για να συμβαδίσουν με την απόφαση της εταιρείας για την δημιουργία μίας αμιγώς ηλεκτρική γκάμα έως το 2035.

Hyundai i10 2023 2

Επιπλέον, όσον αφορά τις σπορ εκδόσεις Ν και πιο συγκεκριμένα του νέου Kona, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μεταμορφωθεί σε αμιγώς ηλεκτρικό. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν και από την εμπορική επιτυχία του επερχόμενου Ioniq 5 N.

Hyundai Kona EV 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι η Hyundai σκοπεύει να συνεχίσει να προσφέρει επιλογές στις μικρές κατηγορίες, το μέλλον αυτών των μοντέλων με θερμικό κινητήρα στην γηραιά ήπειρο είναι αβέβαιο. Οι προδιαγραφές ρύπων Euro 7 αναμένεται να ανεβάσουν τις τιμές των οχημάτων, κάνοντάς τα ασύμφορα για την κατηγορία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ