Επίσημο: Έρχονται μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων

insurance1

Ο Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε κάτω από ποιες προϋποθέσεις και από πότε θα μειωθεί ο φόρος Ασφαλίστρου.

Φθηνότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια για τα οχήματά τους θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες που θα κάνουν χρήση ψηφιακών εφαρμογών τηλεματικής από το 2024 σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Άκης Σκέρτσος.

Οι φοροελαφρύνσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων από το 2024 για τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών τηλεματικής έχουν στόχο τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς και την εφαρμογή του Εθνικού σχεδίου Οδικής Ασφάλειας αλλά και τη μείωση τροχαίων ατυχημάτων και θυμάτων κατά 50% έως το 2030 ώστε η Ελλάδα να φτάσει στη 13η θέση της ΕΕ από την 22η σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα η κυβέρνηση εκτιμά ότι η σύνδεση των εφαρμογών τηλεματικής με τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι πολύ πιθανό να επιφέρουν επιπλέον εκπτώσεις στους συνετούς οδηγούς!

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος αναφέρει πως: «Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική μείωση (54%) σε θανάτους από οδικά ατυχήματα την τελευταία δεκαετία (2010-2020). Είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που κατάφερε να ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό στόχο για 50% μείωση του αριθμού των νεκρών από τροχαία ατυχήματα τη δεκαετία 2010-2020 και εξακολουθεί, ωστόσο, να υπολείπεται σταθερά του ευρωπαϊκού μέσου όρου (42 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκους) με το μεγαλύτερο ποσοστό νεκρών να καταγράφεται στις ηλικιακές ομάδες 25 – 34 ετών (18%) και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών (26%).

Επίσης οι σημαντικότερες αιτίες δυστυχημάτων στη χώρα μας είναι σήμερα η χρήση δικύκλων χωρίς κράνος, η αυξημένη ταχύτητα εντός αστικού ιστού και η χρήση κινητού

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας της χώρας μας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για ασφαλή κυκλοφορία για όλους και παντού. Η κυβέρνηση επιδιώκει να διαφυλάξει το δικαίωμα στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αλλά και να διαμορφώσει καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες για την κυκλοφορία των πεζών, των ποδηλατών και όλων των οχημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Α. Σκέρτσος ανακοίνωσε σήμερα την προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση του Φόρου Ασφαλίστρου 13% για ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων που κάνουν χρήση εφαρμογών τηλεματικής από το 2024.

Οι ψηφιακές εφαρμογές τηλεματικής για την οδική ασφάλεια λειτουργούν όπως τα «έξυπνα» ρολόγια που καταγράφουν τους βιορυθμούς κάθε ανθρώπου. Έτσι και οι εφαρμογές αυτές καταγράφουν την οδηγική συμπεριφορά σε κάθε δρομολόγιο ενός οχήματος, δίνοντας συμβουλές βελτίωσης στον/στην οδηγό όταν δεν τηρεί τους κανόνες οδικής ασφάλειας (π.χ. υπερβολική ταχύτητα εντός πόλεων, χρήση κινητού κατά την οδήγηση κλπ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σύνδεση των εφαρμογών αυτών με τις ασφαλιστικές εταιρίες δίνει επιπλέον τη δυνατότητα περαιτέρω επιβράβευσης της θετικής οδήγησης με μειωμένα ασφάλιστρα.

Το μέτρο εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των οδικών δικτύων της χώρας μας έως το 2027 με την κατασκευή σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων (Πάτρα πύργος, Ε65, ΒΟΑΚ κοκ), τη βελτίωση της εκπαίδευσης των νέων υποψηφίων οδηγών με σύγχρονο διδακτικό υλικό και αυστηροποίηση των εξετάσεων για τη απόκτηση διπλώματος, καθώς και την χρήση πρόσθετων ψηφιακών εργαλείων μαζί με τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου οδικής συμπεριφοράς και Ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ