Επίσημο: Αυτό είναι το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV της Toyota

Toyota Urban SUV

Η Toyota αποκάλυψε στο πλαίσιο του Kenshiki φόρουμ στις Βρυξέλλες το νέο πρωτότυπο Urban SUV, που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο μικρό SUV παραγωγής.

Το αυτοκίνητο θα είναι ένα από τα 6 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα φέρει η μάρκα μέχρι το 2026, με την πρεμιέρα του να γίνεται το πρώτο μισό του 2024.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Toyota, το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,3 μέτρα, πλάτος 1,82 μέτρα και ύψος 1,62 μέτρα, τοποθετούμενο έτσι στο ανώτερο άκρο των μικρών SUV.

Toyota Urban SUV
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα με το οποίο το Urban SUV θα σταδιοδρομήσει στην Ευρώπη, ωστόσο με βάση πάντα τα όσα ανακοινώνει η Toyota, το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα έλθει να τοποθετηθεί στη γκάμα της δίπλα από το Yaris Cross.

Σχεδιαστικά, το αυτοκίνητο δείχνει αρκετά μυώδες, σε ένα αμάξωμα με ξεκάθαρα SUV στοιχεία. Στο εσωτερικό, παρότι δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία, η Toyota αναφέρει ότι στόχος θα είναι η προσφορά όσο το δυνατόν περισσότερων χώρων και πρακτικών λύσεων.

Toyota Urban SUV

Στα λίγα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα, ξεχωρίζει η δέσμευση της εταιρείας για την ύπαρξη και τετρακίνητης έκδοσης του μοντέλου, εκτός της στάνταρ δικίνητης, με τον αγοραστή να επιλέγει και ανάμεσα σε δύο διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες.

Περισσότερα στοιχεία για το νέο μοντέλο αναμένεται να έχουμε πολύ σύντομα με δεδομένο ότι η παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του θα γίνει μέσα στην επόμενη χρονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Urban SUV

Απώτερος στόχος της μάρκας είναι να έχει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα στην Ευρώπη μέχρι το 2035, ενώ μέχρι το 2026 όπως προείπαμε, θα παρουσιάσει στην ήπειρό μας 6 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Urban SUV.

Toyota Urban SUV

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ