Επικίνδυνος οδηγός κοιμάται πίσω από το τιμόνι ενός Tesla εν κινήσει (video)

κοιμόταν σε tesla με Autopilot

Πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να κοιμούνται πίσω από το τιμόνι των Tesla, κάνοντας εσφαλμένη χρήση του συστήματος Autopilot.

Συνεχίζεται το φαινόμενο επίδειξης ασυνείδητης συμπεριφοράς πίσω από το τιμόνι των μοντέλων της Tesla, με πολλούς οδηγούς να μετατρέπουν το κάθισμα του οδηγού σε… κρεβάτι.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα ενός οδηγού ο οποίος, ενώ κυκλοφούσε με το Tesla του στον αυτοκινητόδρομο Queen Elizabeth Way του Οντάριο στον Καναδά, κοιμόταν πίσω από το τιμόνι, παραχωρόντας τον έλεγχο του οχήματός του στο σύστημα Autopilot.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, οι οποίοι σήκωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, καταγράφοντας αυτή την ιδιαίτερα επικίνδυνη οδική συμπεριφορα.. Το βίντεο, στη συνέχεια, έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με τη συντριπτική πλειοψηφία να αποδοκιμάζει τον οδηγό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μπορούμε να δούμε, ο οδηγός έχει ρίξει το κάθισμα προς τα πίσω, ενώ είναι ξεκάθαρο πως τα χέρια του δεν ακουμπούν στο τιμόνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Autopilot, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητό να στρίβει, να επιταχύνει και να φρενάρει αυτόματα μέσα στη λωρίδα του, έχει αποτελέσει αντικείμενο σφοδρής κριτικής, με πολλούς να κατηγορούν την Tesla ότι προάγει την επικίνδυνη οδήγηση.

Η εταιρεία, ωστόσο, είναι ξεκάθαρη, επισημαίνοντας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι «οι τρέχουσες λειτουργίες του Autopilot απαιτούν ενεργή επίβλεψη από τον οδηγό και δεν καθιστούν το όχημα αυτόνομο».

Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη ανάρτηση του Διευθυντή Λογισμικού Autopilot της Tesla, Ashok Elluswamy, το Autopilot αποτρέπει την τέλεση 40 ατυχημάτων σε ημερήσια βάση τα οποία οφείλονται στην εσφαλμένη χρήση του πεντάλ γκαζιού, αντί για το πεντάλ φρένου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανάρτηση του, μάλιστα, συμπεριέλαβε ένα βίντεο, στο οποίο ένα Tesla φρενάρει αυτόματα, αποτρέποντας την πρόκληση σοβαρού τραυματισμού στα πόδια ενός πεζού.

Δείτε το δεύτερο από τα βίντεο που ακολουθούν

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ