peugeot 208

Επιβεβαίωση carandmotor: Έρχονται τα ραβασάκια για ανασφάλιστα, ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

magnitiki kinisi

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας αποκάλυψε επίσης πότε ξεκινά η διασταύρωση στοιχείων μέσω καμερών στους δρόμους.

Πρόστιμα σε πάνω από 300.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα αποστείλει τις επόμενες εβδομάδας το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, οι οποίοι τα κινούν παράνομα χωρίς να έχουν κάποιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και «πιάστηκαν» από την πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση.

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΘΟ κ. Όμηρος Τσάπαλος αποκάλυψε μιλώντας στο Mega ότι: «Έχει φτιαχτεί το σύστημα μέσω διασταυρώσεων των αρχείων που έχουν τα υπουργεία, η ΑΑΔΕ, οι ασφαλιστικές εταιρίες, οι εταιρίες ΚΤΕΟ. Αποκαλύφθηκαν από τον πρώτο μαζικό έλεγχο τουλάχιστον 300.000 ανασφάλιστα, όπου πολλά από αυτά έχουν διπλές και τριπλές παραβάσεις» επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Carandmotor.gr.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης ο κ. Τσάπαλος αποκάλυψε ότι 150.000 οχήματα σε σύνολο 300.000 ιδιοκτητών που τα κινούν παράνομα χωρίς ασφάλεια δεν έχουν περάσει ούτε από ΚΤΕΟ και 90.000 εξ αυτών έχουν απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας!

Δηλαδή οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων έχουν πολλαπλές παραβάσεις!

Τα πρόστιμα που θα πληρώσουν οι παραβάτες

Οι πάνω από 300.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων που τα κινούν επίσης χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς να έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώσουν πρόστιμο από 250 έως 1.000 ευρώ γιατί τα κινούν ανασφάλιστα, 400 ευρώ για την έλλειψη ΚΤΕΟ και βέβαια θα κληθούν να εξοφλήσουν διπλάσια ποσά από τα αρχικά για απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να υπενθυμίσουμε πως η πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση αφορά σε ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει ηλεκτρονική διασταύρωση για ΚΤΕΟ και επίσης θα πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση του μητρώου του στόλου κυκλοφορούντων οχημάτων όπου τα οχήματα που βρίσκονται σε καθεστώς φορολογικής ακινησίας για πάνω από 7 έτη θα διαγραφούν οριστικά. Αν τώρα κάποιος ιδιοκτήτες επιθυμεί να επαναφέρει στην κυκλοφορία κάποιο όχημα που έχει διαγραφεί τότε θα πληρώσει ένα παράβολο 150 ευρώ.

Έρχεται έλεγχος με κάμερες σε διόδια

Εκτός από τα πρόστιμα που θα προκύψουν από την ηλεκτρονική διασταύρωση η οποία θα πραγματοποιείται κάθε 6 μήνες (δύο φορές το χρόνο) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΘΟ αποκάλυψε ότι οι κάμερες στα διόδια θα ελέγχουν επίσης αν κάποιος κινεί παράνομα το όχημά του χωρίς να έχει πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας ή το έχει θέσει σε καθεστώς φορολογικής ακινησίας ή το όχημα είναι diesel που όμως δεν πληρεί την οδηγία ρύπων Euro 5 ή νεότερες και εισέρχεται παράνομα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσάπαλος επισήμανε ότι: «Θα βάλουμε κάμερες στα διόδια, θα καταγράφονται μόνο οι πινακίδες των οχημάτων και θα γίνεται αυτόματη διασταύρωση» επιβεβαιώνοντας και πάλι το ρεπορτάζ του Carandmotor.gr.

Στην περίπτωση που έχει δηλωθεί ακινησία και το όχημα κυκλοφορεί παράνομα να υπενθυμίσουμε ότι ο νόμος προβλέπει πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για την πρώτη φορά και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για υποτροπή και νέα παράβαση εντός 5 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ