Επετειακό Toyota GR86 40th Anniversary Edition σε μόλις 200 αντίτυπα

Toyota GR86 40th Anniversary Edition

H Toyota γιορτάζει τα 40 χρόνια από το λανσάρισμα της θρυλικής σπορ Corolla AE86 με μια συλλεκτική έκδοση του σύγχρονου διαδόχου της, του GR86.

Το πισωκίνητο ιαπωνικό sportscar στην έκδοση 40th Anniversary Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 200 αντίτυπα, με μια σειρά μηχανικές τροποποιήσεις και από αισθητικές λεπτομέρειες τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό, καθώς και με την επιλογή ανάμεσα σε αυτόματο και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασίζεται στην έκδοση RZ της ιαπωνικής αγοράς και οι 200 αγοραστές του θα μπορούν να το αποκτήσουν σε κόκκινο ή λευκό χρώμα, με μαύρες λωρίδες στις πόρτες πάνω από τα μαρπσιέ που φέρουν το logo της 40ής επετείου του προγόνου του GR86.

Παράλληλα, η έκδοση αυτή έχει εξειδικευμένες ζάντες 18 ιντσών σε σκούρο γκρι μεταλλικό χρώμα, με ελαστικά 215/40 R18. Η μαύρη λωρίδα στις πόρτες συνδέεται αισθητικά με τα ίδιου χρώματος καλύμματα των καθρεπτών και την πτέρυγα στην απόληξη της οροφής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για το εσωτερικό, εκεί εναλλάσσεται το μαύρο με το κόκκινο στις δερμάτινες και σουέντ επιφάνειες, ενώ στα καλύμματα των θυρών -στο ύψος των ώμων των εμπρός επιβατών- υπάρχει επίσης το logo «Since 1983 40th».

Περνώντας στις μηχανικές τροποποιήσεις, το Toyota GR86 40th Anniversary Edition διαθέτει αναβαθμισμένα φρένα Brembo και αμορτισέρ Sachs - επιλογές που είναι στον προαιρετικό κατάλογο των κανονικών εκδόσεων του GR86.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ιαπωνία η επετειακή 40th Anniversary Edition του Toyota GR86 τιμάται 3,82 εκατομμύρια γεν για την έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο, που μεταφράζεται σε 24.190 ευρώ, ενώ με το αυτόματο κιβώτιο είναι περίπου 600 ευρώ ακριβότερη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεδομένου ότι η ζήτηση θα ξεπεράσει κατά πολύ την παραγωγή μόλις 200 αντιτύπων, θα γίνει κλήρωση για την επιλογή των τελικών αγοραστών της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ