Επένδυση μαμούθ ύψους 1,2 δισ. ευρώ της Mercedes στην Ισπανία

Mercedes Vitoria Plant

Η Mercedes-Benz έλαβε την έγκριση του νέου της επιχειρηματικού πλάνου αύξησης της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και vans στο εργοστάσιό της στη Vitoria, με επένδυση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για να προχωρήσει στην επένδυσή της η εταιρεία της Στουτγάρδης χρειαζόταν την έγκριση από τα συνδικάτα των Ισπανών εργαζομένων, σχετικά με τις νέες εργασιακές τους συνθήκες και τις αυξήσεις στους μισθούς τους μέχρι το 2026.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περίπου 5.000 εργαζόμενοι υπερψήφισαν τη νέα αυτή σύμβαση σε ποσοστό 57%, όπως ανακοίνωσαν τα συνδικάτα UGT και CCOO, κι έτσι η Mercedes είναι έτοιμη να ξεκινήσει την επέκταση και αναβάθμιση του εργοστασίου της στη Vitoria, στη Βόρεια Ισπανία.

Εκεί θα κατασκευάζει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα των μελλοντικών της ηλεκτρικών αυτοκινήτων και vans. Το εργοστάσιο της Vitoria είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα κατασκευής επαγγελματικών vans της γερμανικής εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Daimler δεν τοποθετήθηκε δημοσίως σχετικά με αυτή την εξέλιξη. Από ό,τι έχει γινεί γνωστό, όμως, σκοπεύει στο υπόλοιπο 2022 να κατασκευάσει 158.000 αυτοκίνητα στη Vitoria, και από το 2023 να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή της εκεί.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ