Επένδυση μαμούθ στην αυτοκινητοβιομηχανία -Πού θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Tesla εργοστάσιο

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου της Tesla, το οποίο θα αποτελέσει το μεγαλύτερο της αμερικανικής φίρμας.

Ένα νέο εργοστάσιο πρόκειται να κατασκευάσει η Tesla στην αμερικανική ήπειρο, επιλέγοντας το Μεξικό για τη δημιουργία του μεγαλύτερου, μέχρι σήμερα, Gigafactory.

H αμερικανική φίρμα φέρεται να έλαβε το πράσινο φως από τις μεξικανικές αρχές για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της και όλα δείχνουν ότι σύντομα το Gigafactory θα αποτελέσει πραγματικότητα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η παραχώρηση της έκτασης στην οποία πρόκειται για κατασκευαστεί το νέο Gigafactory της Tesla, παραμένοντας, ωστόσο, άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Τα τοπικά μέσα εμφανίζονται σε κάθε περίπτωση αισιόδοξα, προβλέποντας ότι η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Mexico

Ταυτόχρονα, η επαρχία του Nuevo Leon που θα φιλοξενήσει το νέο εργοστάσιο της Tesla θα ξεκινήσει την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών ώστε να επιταχυνθεί η αποπεράτωση του έργου και να διευκολυνθεί η λειτουργία του.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τοπικές αρχές είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν το ποσό των 120 εκατομμυρίων δολαρίων σε υποστηρικτικές του μεξικανικού Gigafactory υποδομές, ευελπιστώντας ότι η κατασκευή του εργοστασίου θα ξεκινήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.

Λιγότερο ανυπόμονος για το όλο project δείχνει ο Elon Musk, ο οποίος θα κληθεί να δαπανήσει το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ ώστε η Tesla να αποκτήσει το πέμπτο κατά σειρά και το μεγαλύτερο Gigafactory στον πλανήτη.

Tesla Mexico
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιθανότατα το Gigafactory του Μεξικού θα αποτελέσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.To νέο εργοστάσιο της Tesla στο Μεξικό πρόκειται να «εξειδικευθεί» στην κατασκευή του Model 2, του φθηνότερου μοντέλου στην ιστορία της αμερικανικής φίρμας το οποίο αναμένεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του, συνεπώς, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το εμπορικό λανσάρισμα ενός αυτοκινήτου που φιλοδοξεί να κάνει την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης πραγματικά προσιτή.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ