Επένδυση μαμούθ στην Ιταλία -Οι Κινέζοι ρίχνουν 1 δις ευρώ και απειλούν τη Ferrari

Silk-FAW

Το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ δείχνουν διατεθειμένοι να επενδύσουν οι Κινέζοι στην Ευρώπη με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών και υβριδικών υπεραυτοκινήτων.

Δύο εταιρείες με καταγωγή τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Κίνα επέλεξαν την Ευρώπη και ειδικότερα την γειτονική Ιταλία για τη δημιουργία μιας νέας παραγωγικής μονάδας, η οποία και θα ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών και υβριδικών υπεραυτοκινήτων.

Ο λόγος για την άσημη Silk-FAW, η οποία φέρεται διατεθειμένη να επενδύσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ώστε να δημιουργήσει μια νέα μονάδα παραγωγής στην Ιταλία.

Silk-FAW
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εργοστάσιο πρόκειται να κατασκευαστεί σε έκταση κοντά στην πόλη Ρέτζιο Εμίλια, κάτι που αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί έως και τις 5 Αυγούστου. Τον αμέσως επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει την έναρξη της παραγωγής μέσα στο 2023.

Το πρώτο μοντέλο που η Silk-FAW θα κατασκευάσει στην Ιταλία είναι το Hongqi S9, ένα υβριδικό supercar το οποίο συνδυάζει τη λειτουργία ενός V8 κινητήρα με εκείνη τριών ηλεκτρικών μοτέρ αποδίδοντας συνδυαστικά 1.400 ίππους.

Silk-FAW
-

Σύμφωνα με την κινεζική φίρμα, το Hongqi S9 θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα.

Το κινεζικό hypercar θα παραχθεί σε 99 μονάδες, κάθε μία από τις οποίες θα κοστίζει 1,45 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που αντιμετωπίζουν με καχυποψία τα σχέδια των Κινέζων και την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν μια ανάσα από την έδρα των Ferrari και Maserati μια μονάδα παραγωγής υπεραυτοκινήτων. 

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ