Επένδυση μαμούθ στη γειτονιά της Ελλάδας -Πού κατασκευάζεται το νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων

BYD Plant

Μια νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρόκειται να κατασκευαστεί στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας την έναρξη των δραστηριοτήτων της νεοσύστατης Aehra.

Μια επένδυση ύψους 540 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη γειτονική Ιταλία όπου το 2026 θα «γεννηθεί» μια νέα αυτοκινητοβιομηχανία.

Πρόκειται για την Aehra, έναν κατασκευαστή ο οποίος θα ειδικευθεί στην εξέλιξη και την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με υψηλές προδιαγραφές και φουτουριστικό design.

Η Aehra έγινε γνωστή μετά την αποκάλυψη δύο πρωτότυπων μοντέλων, ενός sedan και ενός SUV, ωστόσο η είδηση δεν βρίσκεται στο εντυπωσιακό δείγμα γραφής της άσημης αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά στο γεγονός ότι η μονάδα παραγωγής πρόκειται να κατασκευαστεί στη γειτονική Ιταλία και ειδικότερα στην επαρχία του Abruzzo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Aehra εργοστάσιο

H συνολική επένδυση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί ώστε τα μοντέλα της Aehra να φτάσουν έως τη γραμμή παραγωγής αναμένεται να ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ μόνο για την κατασκευή του εργοστασίου πρόκειται να δαπανηθούν περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο εργοστάσιο θα έχει παραγωγική δυναμικότητα 25.000 αυτοκινήτων ετησίως και θα απασχολεί, στην πρώτη φάση της λειτουργίας του, 500 υπαλλήλους.

H Αehra έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με τοπικούς προμηθευτές καθώς και με την Miba Battery Systems, η οποία θα εξελίσσει και θα κατασκευάζει τις συστοιχίες μπαταριών για τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις τη ιταλικής αυτοκινήτοβιομηχανίας.

Aehra εργοστάσιο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό τα πρώτα μοντέλα της Aehra θα κάνουν την εμφάνισή τους στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2026, στοχεύοντας σε εκείνους που αναζητούν ηλεκτροκίνητες προτάσεις υπερ-υψηλών προδιαγραφών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα χαρακτηριστικά των προτάσεων της Aehra περιλαμβάνονται οι συνθετικές επιφάνειες αμαξώματος και οι μπαταρίες που παρά τις κορυφαίες επιδόσεις θα διασφαλίζουν αυτονομία της τάξης των 800 χιλιομέτρων.

Το μόνο που μένει, λοιπόν, οι υποσχέσεις της Aehra να γίνουν πραγματικότητα και η γειτονική Ιταλία να αποκτήσει τη δική της… Tesla.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ