Επένδυση μαμούθ από την Toyota -Ποιο εργοστάσιο επεκτείνει

Επένδυση μαμούθ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Toyota

Η Toyota επιταχύνει τις διαδικασίες περαιτέρω εξηλεκτρισμού της γκάμας με νέα μεγάλη επένδυση σε εργοστάσιό της στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Ειδικότερα και σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του ιαπωνικού κολοσσού, η Toyota αναμένεται να επενδύσει το ποσό του 1,21 δισ. ευρώ στο εργοστάσιό της στο Κεντάκι, την παραγωγική της ναυαρχίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η νέα επένδυση έρχεται να ανεβάσει το συνολικό ποσό επενδύσεων της Toyota στο συγκεκριμένο εργοστάσιο στα 9,28 δισ. ευρώ και σύμφωνα με τους Ιάπωνες διασφαλίζει τη σταθερότητα της λειτουργίας του εργοστασίου και τις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της στο μέλλον αλλά και τη δέσμευση της Toyota στην παραγωγή μοντέλων υψηλών προδιαγραφών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα επένδυση θα αξιοποιηθεί κυρίως για τη δημιουργία γραμμής συναρμολόγησης για ένα ολοκαίνουργιο μεγάλο SUV, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα φέρει τρεις σειρές καθισμάτων. Αυτό θα είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό Toyota που θα συναρμολογείται στις ΗΠΑ.

Το νέο SUV αναμένεται φυσικά να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του αμερικάνικου κοινού από το bZ4X που διατίθεται ήδη στις ΗΠΑ και εκτός από μεγαλύτερες διαστάσεις θα προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία με μία φόρτιση.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί στο αμερικάνικο εργοστάσιο και γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι οποίες θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Toyota στη Β. Καρολίνα, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα γραμμή συναρμολόγησης της ιαπωνικής εταιρείας στις ΗΠΑ, στην οποία αναμένεται να κατασκευάζεται και το αντίστοιχο SUV με τα σήματα της Subaru, θα της επιτρέψει να επωφεληθεί από τις φορολογικές ελαφρύνσεις που ισχύουν εκεί για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μέσα σε διάστημα μόλις τριών ετών οι επενδύσεις που έχει ανακοινώσει η Toyota στα εργοστάσιά της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 15,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ