Το πιο εντυπωσιακό πάρκο της Ελλάδας θα βρίσκεται πάνω σε μια σιδηροδρομική γραμμή -Δείτε τις πρώτες εικόνες

πάρκο σε σιδηροδρομικές ράγες

Σε ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων, πεζόδρομων και λοιπών υποδομών θα μεταμορφωθεί ο χώρος πέριξ μιας ανενεργής σιδηροδρομικής γραμμής.

Ένα μοναδικής ομορφιάς πάρκο θα δημιουργηθεί στην Πελοπόννησο, προσφέροντας στους πολίτες έναν χώρο άθλησης και αναψυχής.

Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο που θα αποτελεί τμήμα του χώρου εκατέρωθεν της ανενεργής μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο.

πάρκο σε σιδηροδρομικές ράγες
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο, μάλιστα, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, δεδομένου ότι σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Αυτό έχει προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

πάρκο σε σιδηροδρομικές ράγες

O χώρος από την Κόρινθο ώς το Βέλο περιμετρικά της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής -σε μήκος περί τα 18 χιλιόμετρα- έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ο χώρος θα μεταμορφωθεί σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής. Παράλληλα, ο χώρος θα γεμίσει με παγκάκια, ενώ θα γίνει και εκτενής δενδροφύτευση που θα του χαρίσουν ένα έντονα πράσινο χρώμα. 

πάρκο σε σιδηροδρομικές ράγες
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο», σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

πάρκο σε σιδηροδρομικές ράγες

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες ανενεργές ράγες δεν είναι οι μοναδικές στις οποίες δόθηκε μια... δεύτερη ευκαιρία ζωής. Στη διαδρομή Μέγαρα-Κακιά Σκάλα -μήκους 14 χλμ.-η ομάδα Railbiking σε συνεργασία με τον ΟΣΕ δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να κάνουν ποδήλατο πάνω σε ράγες.

Πρόκειται για τουριστικές ποδηλατοδρεζίνες, με τους συμμετέχοντες να κάθονται αναπαυτικά πάνω σε καθίσματα και να κινούν το δρεζινοποδήλατο, περνώντας από περιοχές με μεγάλη ιστορική σημασία και απολαμβάνοντας μεθυστικής ομορφιάς τοπία- Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ