Εντυπωσιακό βίντεο: Δείτε πώς φαίνεται η Παράκαμψη Αμφιλοχίας από ψηλά

Άκτιο Αμβρακία

Σε λειτουργία βρίσκεται από τις 22 Ιουλίου η Παράκαμψη Αμφιλοχίας που μειώνει τον χρόνο του ταξιδιού από την Αθήνα έως την Πρέβεζα και την Λευκάδα.

Στην κυκλοφορία δόθηκε στις 22 Ιουλίου η Παράκαμψη Αμφιλοχίας του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο-Αμβρακία που λογίζεται ως έργο πνοής για τη Δυτική Ελλάδα.

Η παράκαμψη της Αμφιλοχίας αποτελεί ένα τμήμα 17 χλμ. που ολοκληρώθηκε πέντε μήνες νωρίτερα από τη συμβατική υποχρεώση από τον όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και ξεκινά από την σύνδεση με την Ιόνια Οδό στον Ανισόπεδο Κόμβο Ριβίου και καταλήγει στην περιοχή του Δρυμού.

Πρόκειται για ένα καθοριστικής σημασίας έργο για την περιοχή που δίνει τέλος στην κυκλοφοριακή ασφυξία εντός της Αμφιλοχίας. Το πρόβλημα παρατηρούνταν κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η πόλη δεχόταν όλα τα οχήματα από και προς τη δυτική ακτή και τα νησιά του Ιουνίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χάρη στην παράκαμψη μειώνεται ο χρόνος ταξιδιού οδικώς από την Αθήνα έως την Πρέβεζα και τη Λευκάδα, ενώ ενισχύεται σε σημαντικό βαθμό η οδική ασφάλεια, μιας και το αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο αναμένεται να επιφέρει μείωση στα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονταν στην περιοχή μέχρι και σήμερα.

Άκτιο αμβρακία αυτοκινητόδρομος παράκαμψη αμφιλοχίας

Στην τοποθέτηση τού, στις 22 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, είχε αναφερθεί στα οφέλη του έργου για τους πολίτες:

- Εξοικονομούνται περίπου 25 λεπτά μετακίνησης κατά την κύρια διεύθυνση της παράκαμψης Αμφιλοχίας δηλαδή από Ιόνια οδό έως Λουτράκι

- Επιτυγχάνεται η μείωση της σημερινής απόστασης κατά 7 χιλιόμετρα με προφανή οφέλη για τη κατανάλωση καυσίμων και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μετακινήσεων

- Βελτιώνεται η ελκυστικότητα της περιοχής ώστε να πραγματοποιηθούν παραγωγικές επενδύσεις και να αναβαθμιστούν οι αναπτυξιακές προοπτικές στη ζώνη επιρροής του έργου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Άκτιο αμβρακία αυτοκινητόδρομος παράκαμψη αμφιλοχίας

Αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία

Η παράκαμψη Αμφιλοχίας αποτελεί μέρος του αυτοκινητοδρόμου Άκτιου-Αμβρακία, ενός εκ των μεγαλύτερων οδικών έργων στην Ελλάδα, με το συνολικό μήκος να φτάνει τα 48,5 χλμ.

Τον Απρίλιο του 2019 δόθηκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα 14 χλμ. (ξεκινά περίπου 1,5 χιλιόμετρο μετά την Υποθαλάσσια Σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας και καταλήγει στην Βόνιτσα, στο ύψος του κόμβου με την Πάλαιρο), κάτι που σημαίνει ότι μετά την παράδοση της παράκαμψης της Αμφιλοχίας (17 χλμ.) λειτουργούν συνολικά τα 31 εκ των συνολικά 48,5 χλμ. και πλέον απομένουν περί τα 17 χλμ., κυρίως στο τμήμα Βόνιτσα-Δρυμός και σε ένα μικρό τμήμα στην περιοχή του Ακτίου.

Στόχος είναι το έργα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, κάτι που θα σηματοδοτήσει την πλήρη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου.

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο - Αμβρακία έχει προϋπολογισμό 160,5 εκ. ευρώ κατασκευάζεται με χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου, 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ