Εντυπωσιακό βίντεο: Δείτε πώς μεταμορφώθηκε ο δρόμος για τη Λευκάδα

Δρόμος άκτιο-άγιος νικόλαος

Οι οδηγοί έχουν πλέον στη διάθεσή τους έναν αναβαθμισμένο, σύγχρονο και ασφαλή δρόμο για τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα.

Στους οδηγούς παραδόθηκε, χθες Μεγάλη Τετάρτη, ένα σημαντικό έργο που διευκολύνει την πρόσβαση στη Λευκάδα και δίνει νέα τουριστική και οικονομική ώθηση στο νησί και την ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για τον δρόμο Άκτιο-Άγιος Νικόλαος, μήκους 5 χλμ. ο οποίος κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τη Βόνιτσα και το Άκτιο.

Δρόμος άκτιο-άγιος νικόλαος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο θα διευκολύνει και θα συντομεύσει τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα, καθώς βεβαίως και τη σύνδεση με την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό.

To έργο είχε κόστος 48,1 εκατ. ευρώ, με ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ (με ποσοστό έκπτωσης 51%), και ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 όταν υπεγράφη η σύμβαση με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (αναθέτουσα αρχή).

Παράλληλα, προχωρά και το τμήμα Βόνιτσα-Λευκάδα μήκους 16 χλμ. ενώ προχωρά και η εγκατάσταση αγωγού ύδρευσης μήκους 7,85 χλμ. που θα ενωθεί με τον μεγάλο αγωγό Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, ώστε να βελτιωθεί η υδροδότηση του νησιού.

Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο θα διευκολύνει και θα συντομεύσει τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα, καθώς βεβαίως και τη σύνδεση με την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό.

Δρόμος άκτιο-άγιος νικόλαος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τη Λευκάδα, αφού παραδόθηκε ο οδικός άξονας Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, ένα μεγάλο και χρήσιμο έργο όχι μόνο για το νησί μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της διπλής σύνδεσης Λευκάδας  με τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία περιλαμβάνει δύο τμήματα. Το πρώτο είναι το τμήμα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος και το δεύτερο Βόνιτσα-Λευκάδα. Ουσιαστικά πρόκειται για την αναβάθμιση των 2 υφιστάμενων τμημάτων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με 1+1 λωρίδα ανά κατεύθυνση. Στο τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα παρακάμπτεται ο Άγιος Νικόλαος στον κόμβο που βρίσκεται στο 6ο περίπου χιλιόμετρο και ο δρόμος περνάει δίπλα από την λίμνη Βουλκαριά.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ