Εντυπωσιακό βίντεο: Δείτε πώς μεταμορφώνεται ο δρόμος για τη Λευκάδα

διπλή σύνδεση λευκάδας

Συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας που θα συντομεύσει τις μετακινήσεις προς το νησί.

Στους οδηγούς έχει παραδοθεί από τον Απρίλιο του 2023 ο νέος οδικός άξονας Άκτιο-Άγιος Νικόλαος, μήκους 5 χλμ., που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τη Βόνιτσα και το Άκτιο.

Το έργο, κόστους 48,1 εκατ. ευρώ, θα διευκολύνει και θα συντομεύσει τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα, καθώς βεβαίως και τη σύνδεση με την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη, όπως φαίνεται και στο βίντεο, βρίσκονται και οι εργασίες για το τμήμα μετά τον Άγιο Νικόλαο, μήκους 3 χλμ. όπου το ανάγλυφο της περιοχής είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω της παρουσίας βράχων θα πρέπει πρώτα να αφαιρεθούν και στη συνέχεια να μεταφερθούν. Ο εκβραχισμός έγινε με εκρηκτικά με τμηματικό κλείσιμο του δρόμου και τώρα συνεχίζονται οι εργασίες για την διάνοιξη της οδού. Ιδιαίτερα σε τμήμα δρόμου μήκους περίπου 600 μέτρων οι βράχοι φτάνουν ακόμα και τα 40 μέτρα ύψος.

διπλή οδική σύνδεση Λευκάδας

Το εν λόγω τμήμα εντάσσεται στο κομμάτι Βόνιτσα-Λευκάδα μήκους 16 χλμ. ενώ εξελίσσεται και η εγκατάσταση αγωγού ύδρευσης μήκους 7,85 χλμ. που θα ενωθεί με τον μεγάλο αγωγό Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, ώστε να βελτιωθεί η υδροδότηση του νησιού.

Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο θα διευκολύνει και θα συντομεύσει τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα, καθώς βεβαίως και τη σύνδεση με την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και το τμήμα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος και το Βόνιτσα-Λευκάδα αφορούν στην αναβάθμιση των 2 υφιστάμενων τμημάτων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με 1+1 λωρίδα ανά κατεύθυνση. Στο τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα παρακάμπτεται ο Άγιος Νικόλαος στον κόμβο που βρίσκεται στο 6ο περίπου χιλιόμετρο και ο δρόμος περνάει δίπλα από την λίμνη Βουλκαριά.

Δείτε την εξέλιξη των έργων στο τμήμα μετά τον Άγιο Νικόλαο, σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο καναλι n.p production στο Youtube.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ