Εντυπωσιακό βίντεο από τη Λεωφ. Ποσειδώνος -Δείτε πώς γίνεται υπόγεια

λεωφόρος ποσειδώνος γίνεται υπόγεια

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τη Λεωφ. Ποσειδώνος, η οποία θα έχει υπόγεια μορφή και θα απαλλαχθεί από την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ένα έργο παγκόσμιου κύρους που θα αποτελέσει κίνητρο για σημαντικές επενδύσεις στον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία συνιστά το The Ellinikon.

Το έργο αναμένεται να επιταχύνει την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, τόσο σε μακροοικονομικό όσο και σε μικροοικονομικό επίπεδο, ενώ βρίσκεται σε μια στρατηγική θέση της πρωτεύσουας, η οποία διευκολύνει την πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, το λιμάνι του Πειραιά και τον νέο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Άρρηκτα συνδεδεμένο με το πρότζεκτ, δεδομένου ότι θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών, είναι η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος που σύμφωνα με κυβερνητικές εξαγγελίες αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
υπογειοποίηση ποσειδώνος

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, η υπόγεια διαδρομή θα έχει μήκος περίπου 1.300 μέτρα, ενώ θα ξεκινά από την παραλία Αλίμου και θα φτάνει μέχρι τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα στην Αττική που θα έχει 3 λωρίδες σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, όριο ταχύτητας 70 χλμ./ώρα, και θα σημάνει την κατάργηση 6 φωτεινών σηματοδοτών και τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση, στο έργο επιχειρούν 30-35 μηχανήματα και 110 άτομα, ενώ έχει ολοκληρωθεί γύρω στο 50% των εσκαφών και το 25% των σκυροδετήσεων.

υπογειοποίηση ποσειδώνος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υλοποίηση του έργου γίνεται με την τεχνητή του cut and cover, δηλαδή εσκαφή και επίχωση ύστερα, με οπλισμένο σκυρόδεμα και ειδικές μονώσεις ώστε να αποφεύγονται καθιζήσεις.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία της Ποσειδώνος, μιας και μέσα σε ένα βράδυ ο υφιστάμενος άξονας θα «κουμπώσει» με το νέο, υπογειοποιοποιημένο τμήμα του.

Πάνω από τη Λεωφ. Ποσειδώνος, το τελευταίο διάστημα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετά drones που μας έχουν χαρίσει ξεχωριστές εικόνες για την πρόοδο εργασιών.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ