Εντυπωσιακό βίντεο: Δείτε πώς προχωρούν τα έργα στο νέο δρόμο για τη Λευκάδα

aktio-agios nikolaos erga

Σε προχωρημένη κατασκευαστική φάση βρίσκεται το τμήμα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος, ένας από τους δύο άξονες της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο της n.p. production στο Youtube, τα έργα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και πλέον απομένει – μεταξύ άλλων- η ασφαλτόστρωση, η σήμανση, τα στηθαία ασφαλείας και οι απαραίτητες διαγραμμίσεις.

Το τμήμα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος έχει μήκος 5 χιλιόμετρα, με τη χάραξη του δρόμου να συμπίπτει με τη χάραξη του αγωγού ύδρευσης της Λευκάδας. Και τα δύο έργα προχωρούν παράλληλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος ήταν να γίνει εντός του τρέχοντος μήνα, αλλά φαίνεται πως μετατοπίζεται για τα τέλη του 2022 ή τις αρχές του 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Άκτιο - Άγιος Νικόλαος έργα

Παράλληλα, προχωρά και το τμήμα Βόνιτσα-Λευκάδα μήκους 16 χλμ., το οποίο, ωστόσο, παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες. Αυτό διότι η διαπλάτυνση σε τμήμα περίπου 2 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τη Λευκάδα παρουσιάζει δυσκολίες, καθώς υπάρχουν βράχοι που θα πρέπει να απομακρυνθούν με εκρηκτικά.

Σε τμήμα δρόμου μήκους περίπου 600 μέτρων το ύψος των βράχων φτάνει ακόμα και τα 40 μέτρα, με αποτέλεσμα ο εκβραχισμός με εκρηκτικά και ο επακόλουθος καθαρισμός να συγκεντρώνουν μεγάλες δυσκολίες και να απαιτούν μεγάλη προσοχή και φυσικά τη λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Στη νέα τους μορφή τα μήματα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος και Βόνιτσα-Λευκάδα θα διαθέτουν 1+1 λωρίδα ανά ρεύμα κυκλοφορίας και θα είναι ταχείας κυκλοφορίας.

Το έργο στο σύνολό του θεωρείται συμπληρωματικό της Αμβρακίας Οδού (Άκτιο-Αμβρακία) καθώς ολοκληρώνει την αναβαθμισμένη πρόσβαση προς το Άκτιο αλλά και τη Λευκάδα μέσω της Ιόνιας Οδού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ