Η πιο εντυπωσιακή πλατεία στον πλανήτη -Τα αυτοκίνητα γυρίζουν γύρω της όπως ο δίσκος του πικάπ

κυκλικός κόμβος πικάπ βινυλίου

Ο πλανήτης είναι γεμάτος με κυκλικούς κόμβους, αλλά ουδείς μπορεί να συγκριθεί με αυτόν που βρίσκεται σε ένα μέρος της Ελβετίας.

Μείζονος σημασίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των οδικών δικτύων, είναι αδιαμφισβήτητα οι κυκλικοί κόμβοι, οι οποίοι βάσει ερευνών μειώνουν τα τροχαία ατυχήματα κατά 30% και συμβάλλουν στην απρόσκοπτη διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Κυκλικοί κόμβοι υπάρχουν φυσικά και στη χώρα μας, ενώ προϊόντος του χρόνου ο αριθμός τους αυξάνεται, σηματοδοτώντας τη σταδιακή κατάρτηση των φαναριών.

κυκλικός κόμβος πικάπ βινυλίου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τα μεγάλα οφέλη που προσφέρουν σε λειτουργικό επίπεδο, οι κυκλικοί κόμβοι διακρίνονται και για την καλαισθησία τους, μιας και πολλές φορές στο κέντρο τους τοποθετούνται και κάποια φυτά.

Καμία πλατεία, ωστόσο, ίσως δεν μπορεί να συγκριθεί σε ομορφιά με μία που βρίσκεται στην Ελβετία και έχει λάβει αποθεωτικά σχόλια, μιας και έχει τη μορφή πικάπ βινυλίου. Η πλατεία βρίσκεται στον δήμο Lyss, στη διοικητική περιφέρεια Seeland στο καντόνι της Βέρνης, και η κατασκευή της ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2019.

κυκλικός κόμβος πικάπ βινυλίου

Γνωστή και ως «Κufa-Kreisel», η πλατεία έλαβε το όνομά της από έναν κοντινό συναυλιακό χώρο Kulturfabrik KUFA Lyss. Η σχεδίαση του κυκλικού κόμβου διήρκησε αρκετά χρόνια, με τη συνεργασία της εταιρείας Gehri Aarberg, του δήμου του Lyss και του γραφείου μηχανολόγων μηχανικών της Βέρνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξέραμε από την πρώτη στιγμή που καταθέσαμε το πρότζεκτ ότι ο σχεδιασμός πικάπ βινυλίου θα ήταν εντυπωσιακός», είχε δηλώσει ένας εκ τους συμμετέχοντες στο πρότζεκτ, σύμφωνα με τον οποίο ο κυκλικός κόμβος γίνεται πόλος έλξης για δεκάδες χιλιάδες μουσικόφιλους σε ετήσια βάση.

κυκλικός κόμβος πικάπ βινυλίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός προέβλεπε τη δημιουργία και μιας βελόνας πικάπ, αλλά τελικά η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε λόγω μεγάλου κόστους και οδικής ασφάλειας.

Όπως και να έχει, η εικόνα συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή, μιας και κατά την κίνηση των οχημάτων, το πικάπ βινυλίου δείχνει να περιστρέφεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ