Εντυπωσιακές εικόνες: Δείτε πώς μεταμορφώθηκε η πιο κομβική γέφυρα της Αθήνας

γέφυρα αθηνών

Στην αισθητική αναβάθμιση της γέφυρας που βρίσκεται σε έναν πιο τους πιο πολυσύχναστους κυκλοφοριακούς κόμβους της χώρας προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

Μία νέα, αναβαθμισμένη εικόνα έχει πλέον η Γέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κηφισού σ΄έναν από τους πιο πολυσύχναστους κυκλοφοριακούς κόμβους της χώρας, με σχεδόν 290.000 διελεύσεις οχημάτων καθημερινά από το συγκεκριμένο κόμβο, μετά τη φωταγώγηση της χθες το βράδυ από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η Γέφυρα άναψε, στο πλαίσιο των έργων που έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και αφορούν στην ανάδειξη των γεφυρών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή της τροχαίας Αθηνών Δ. Καρκάτζου, των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας Μυτιληναίος Λ. Μαστρογιαννόπουλου και Α. Φάκου και του Αν. Διευθυντή Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Π. Καρυώτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γέφυρα Αθηνών

Είχε προηγηθεί συντονισμένη δράση πλυσίματος της γέφυρας αλλά και του χώρου κάτω από τη Γέφυρα με ειδικό αυτόματο μηχάνημα οδοκαθαριστή αλλά και με ειδικευμένα συνεργεία για την αποψίλωση της αυτοφυούς βλάστησης, το βάψιμο των μεταλλικών στοιχείων κ.α.

Ειδικότερα στις 7 μεγάλες οδικές Γέφυρες του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, τα έργα προβλέπουν φωτισμό με υψηλής τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης φωτιστικά συστήματα Led, μέσω αρχιτεκτονικής μελέτης φωτισμού, που σχεδιάζει και υλοποιεί η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τον εξωραϊσμό των δημόσιων χώρων που σχηματίζονται κάτω από το τεχνικό τμήμα των γεφυρών και τη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση. O νέος φωτισμός των γεφυρών λειτουργεί αποτρεπτικά και απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν διαπιστωθεί στα συγκεκριμένα σημεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισημαίνεται πως ήδη έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του φωτισμού στις Γέφυρες της Ιεράς Οδού, της Λένορμαν και της Π. Ράλλη και το επόμενο διάστημα ακολουθούν η φωταγώγηση των Γεφυρών που βρίσκονται στη συμβολή Δυραχίου και Κωνσταντινουπόλεως, στην Πέτρου Ράλλη και στη Σχιστού-Σκαραμαγκά.

Στόχοι της παρέμβασης είναι η αισθητική αναβάθμιση των τεχνικών έργων μεγάλης κλίμακας της Αττικής, ο περιορισμός του αριθμού των οδικών ατυχημάτων τα οποία οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς φωτισμού και ο καλύτερος προσανατολισμός για τους οδηγούς τις νυχτερινές ώρες αλλά και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας και του ενδιαφέροντος των εποχούμενων χρηστών του οδικού δικτύου.

Γέφυρα Αθηνών

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής και αφού ευχαρίστησε τόσο τις υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας για την άρτια ολοκλήρωση του έργου, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, πετυχαίνουμε τόσο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όσο και την αναβάθμιση της αισθητικής των υποδομών μας. Στόχος μας να φωτιστούν οι γέφυρες σε όλο το μήκος και πλάτος του οδικού μας δικτύου σε σύντομο χρονικό διάστημα, με μη ενεργοβόρα φωτιστικά τύπου led. Για να φύγει το «γκρίζο» από τη ζωή μας. Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για τους χρήστες, αποκομίζουμε ενεργειακό όφελος και παράλληλα αποτρέπουμε παραβατικές συμπεριφορές σε δημόσιους χώρους που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Συνεχίζουμε δυναμικά, η Αττική αλλάζει ορατά».

Γέφυρα Αθηνών

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέραμε εις πέρας αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την Περιφέρεια Αττικής, το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει την κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Το εν λόγω έργο είναι μέρος της ευρύτερης εργολαβίας που ανέλαβε η MYTILINEOS που περιλαμβάνει συστήματα φωτισμού για 7 γέφυρες στις Λεωφόρους Κηφισού και Αθηνών. Ως ανάδοχος, παραδίδουμε και αυτό το έργο με συνέπεια και πάντα με τη παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών της MYTILINEOS.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Χωρινος, Εκτελεστικός Διευθυντής M Power Projects της MYTILINEOS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ