«Ένεση» ισχύος για τα Ford Puma ST και Fiesta ST

Ford Puma ST & Fiesta ST

To σπορ Crossover και το hot-hatch της Ford γίνονται ακόμα πιο ισχυρά, με δύο kit αύξησης της απόδοσης στους 235 και 260 ίππους.

Στο Puma ST εφαρμόζονται και οι δύο αναβαθμίσεις της Mountune, m235 και m260, ενώ η δεύτερη συμπληρώνει τα ήδη υπάρχοντα kits (m225 και m235) του Fiesta ST, για όσους λάτρεις των hot-hatch δεν αρκούνται στις ήδη υψηλές επιδόσεις της «καυτής» έκδοσης του supermini του μπλε οβάλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναβάθμιση m235 φέρνει ακόμη 35 ίππους και 30 Nm ροπής, αυξάνοντας την απόδοση του Puma ST στους 235 hp και τα 350 Nm ροπής αντίστοιχα. Μάλιστα, αυτή η αναβάθμιση μπορεί να γίνει αποκλειστικά μέσω του smartphone, με την τοποθέτηση μιας ειδικής συσκευής bluetooth και της εφαρμογής SMARTflash της Mountune.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση m260, αντίθετα, προϋποθέτει και τροποποιήσεις στο turbo και στο intercooler του κινητήρα των Puma ST και Fiesta ST, για να ανεβάσει τη συνολική ισχύ του τρικύλινδρου κινητήρα 1.5 λίτρου στους 250-260 ίππους και τη ροπή στα 365 Nm.

Κάθε kit έχει υποστεί λεπτομερείς δοκιμές εξέλιξης και αξιοπιστίας από τη Ford, και συνδυάζονται από επιπλέον δυναμικά στοιχεία της σπορ οδήγησης, όπως ο ενισχυμένος ήχος της εξάτμισης, το πιο άμεσο launch control και οι βελτιωμένες αλλαγές σχέσεων χωρίς διακοπή του γκαζιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα SMARTflash, με χειρισμό αποκλειστικά από smartphone ή tablet, κάνει εύκολη την επιλογή ανάμεσα στις διαφορετικές ρυθμίσεις της απόδοσης του κινητήρα - που μπορεί ο ιδιοκτήτης να τις εναλλάσσει αναλόγως των συνθηκών. Μια τέτοια συνθήκη είναι το καύσιμο, καθώς για τη σωστή απόδοση του kit η Ford συνιστά τη χρήση ενισχυμένου καυσίμου 97 οκτανίων και πάνω.

Παράλληλα, μέσω της εγκατάστασης της εφαρμογής οι ιδιοκτήτες των ενισχυμένων Puma ST και Fiesta ST θα έχουν αυτόματη πρόσβαση και σε κάθε αναβάθμιση λογισμικού που πραγματοποιεί η Mountune.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ