Ένας ιστορικός κατασκευαστής επιστρέφει στην Ευρώπη -Ποια μοντέλα θα περάσουν τον Ατλαντικό;

Dodge Charger SRT

Νέους «παίκτες» θα αποκτήσει η ευρωπαϊκή αγορά τα προσεχή χρόνια, καθώς η ιστορίκη Dodge, όπως και η RAM, αναμένεται να περάσουν τον ατλαντικό ωκεανό και διεκδικώντας περίοπτη θέση στη σκακιέρα της γηραιάς ηπείρου.

Δύο νέους εκπροσώπους της αμερικανικής σχολής πρόκειται να αποκτήσει η αγορά της γηραιάς ηπείρου μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η Dodge όσο και η RAM θα διεκδικήσουν μια δεύτερη ευκαιρία στην Ευρώπη, ενισχύοντας περαιτέρω την παλέτα του ομίλου Stellantis στον οποίο ανήκουν.

Οι ιστορικές αυτοκινητοβιομηχανίες πρόκειται να πλαισιώσουν την γκάμα τους με νέες, ηλεκτροκίνητες προτάσεις, γεγονός που θα τους δώσει το δικαίωμα να προσπεράσουν τις αυστηρές ευρωπαϊκές νόρμες σε ό,τι αφορά τους εκλυόμενους ρύπους, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο της επιστροφής στη γηραιά ήπειρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dodge-Charger-Daytona-SRT -Concept

Τα δύο δυνατά χαρτιά των Αμερικανών θα είναι η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού Dodge Charger, το οποίο αναμένεται να περάσει στη γραμμή παραγωγής και το επίσης ηλεκτρικό… mega truck της RAM που θα ακολουθήσει έναν χρόνο αργότερα.

Η απόφαση της Stellantis να προσθέσει δύο ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες και μάλιστα αμερικανικές στην γκάμα της είναι πολύ πιθανόν να ωθήσει και άλλους κατασκευαστές με καταγωγή τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να ακολουθήσουν τον ίδιον δρόμο και να διεκδικήσουν θέση στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι πέρα από κάθε αμφιβολία η GM, η οποία διαθέτει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία θα μπορούσαν να σταθούν αντάξια των υψηλών προσδοκιών στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο λόγος φυσικά για το ηλεκτρικό… remake του Hummer καθώς και για το Chevrolet Volt, το οποίο αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες προτάσεις του είδους του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ