Ένας άνθρωπος του αυτοκινήτου στο πλευρό του Χαρδαλιά -Τι θα αναλάβει στη νέα εποχή της Περιφέρειας

Κωνσταντίνος Ιαβέρης Μαρκουίζος

Ο Κωνσταντίνος (Ιαβέρης) Μαρκουίζος, ένας άνθρωπος του αυτοκινήτου που είναι αφοσιωμένος στην οδική ασφάλεια, εκλέγεται για πρώτη φορά Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Αττική Μπροστά».

Ένας άνθρωπος του αυτοκινήτου, ο οποίος έχει εντρυφήσει στον τομέα της οδικής ασφάλειας και έχει ηγηθεί σημαντικών προσπαθειών για τη βελτίωσή της εκλέγεται Περιφερειακός Σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με την παράταξη «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο (Ιαβέρη) Μαρκουίζο ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση με 9.472 ψήφους και είναι έτοιμος να συνεισφέρει σε οποιονδήποτε τομέα άπτεται της οδικής ασφάλειας και των οδικών υποδομών.

Η επιτακτική ανάγκη θωράκισης των οδηγών της Αττικής αποτέλεσε τη σπίθα που πυροδότησε την επιθυμία του Κωνσταντίνου Μαρκουίζου να ενταχθεί ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθηνών στον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» και να ριχθεί στη μάχη για τη δημιουργία ενός οδικού περιβάλλοντος που θα είναι ασφαλές για όλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κωνσταντίνος (Ιαβέρης) Μαρκουίζος έχει συμπληρώσει 25 χρόνια παρουσίας στο δημόσιο βίο μέσω της ιδρυτικής του παρουσίας στην Σχολή Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς «Ιαβέρης» και σύμφωνα με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού μετά την εκλογή του θα εστιάσει στον τομέα που γνωρίζει καλύτερα και δεν είναι άλλος από την οδική ασφάλεια, τις οδικές υποδομές και κυρίως στην παροχή όλων των απαραίτων εφοδίων στους πολίτες προκειμένου να μυηθούν στην κουλτούρα της ασφαλούς οδήγησης.

Κωνσταντίνος Μαρκουίζος Ιαβέρης

Προγραμματικές εξαγγελίες

• Κατασκευή νέων οδικών αξόνων και αναβάθμιση υφιστάμενων, με υλοποίηση έργων περιφερειακής, επαρχιακής και δημοτικής οδοποιίας
• Εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Συνδρομή στους Δήμους, για αντίστοιχα δημοτικά έργα
• Νέες πεζογέφυρες για ασφαλείς μετακινήσεις
• Στατικός έλεγχος και παρεμβάσεις ενίσχυσης των γεφυρών της Αττικής
• Αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας
• Κατασκευή και λειτουργία έξυπνων διαβάσεων
• Αντικατάσταση των υφιστάμενων σηματοδοτών με «έξυπνα φανάρια» και λειτουργία καμερών, για αντιμετώπιση της παραβατικότητας
• Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για τη βέλτιστη λειτουργία των φαναριών σε σχέση με τον κυκλοφοριακό φόρτο
• Εξωραϊσμός πράσινων νησίδων, λειτουργική αναβάθμιση υπόγειων διαβάσεων
• Εκπόνηση νέων κυκλοφοριακών μελετών
• Αναβάθμιση του Κέντρου Οδικής Κυκλοφορίας
• Αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων στον τομέα της οδικής κυκλοφορίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος είναι

Ο Κωνσταντίνος (Ιαβέρης) Μαρκουίζος γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1975 στην Αθήνα (Κηφισιά). Είναι ιδρυτικό μέλος της πρώτης και πιο ολοκληρωμένης Σχολής Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς στη χώρα μας, η οποία δημιουργήθηκε το 1994.

Τα τελευταία 25 χρόνια έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες δωρεάν ομιλίες και διαλέξεις, με αποδέκτες περισσότερους από 25.000 άτομα ετησίως, κυρίως νέα παιδιά.

Παράλληλα, έχει διαγράψει σημαντική πορεία ως οδηγός Αγώνων Αυτοκινήτου. Αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας το 1999, κατέκτησε 2 τίτλους στο πρώτο ολοκληρωμένο πρωτάθλημα που έλαβε μέρος το 1998, κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα Ελλάδος F3 και ισάριθμα κύπελλα F3, ενώ έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε διεθνείς αγώνες (Monte Carlo, Acropolis, ELPA).

Από το 2005 μέχρι και σήμερα, συμμετέχει σε τηλεοπτικές περιγραφές αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) ως σχολιαστής. Για 6 χρόνια είχε τον ίδιο ρόλο για το πρωτάθλημα της Formula 1 (F1) από την ΕΡΤ1.

Το 2014 διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια και το 2018 υποβλήθηκε σε επέμβαση μεταμόσχευσης, έχοντας δότη τον πατέρα του Τάσο Μαρκουίζο (Ιαβέρη).

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ