Ένα σύγχρονο Hyundai Grandeur βγαλμένο από το παρελθόν

Hyundai Grandeur

Ρετρό, αλλά ταυτόχρονα και φουτουριστικό. Το Hyundai Grandeur επανεμφανίζεται και μοιάζει εμφανισιακά σχεδόν ίδιο, όμως διαθέτει όλη τη σύγχρονη τεχνολογία των ηλεκτρικών μοντέλων.

Πίσω στις δεκαετίες του 1970 και 1980, τα κορεατικά αυτοκίνητα ήταν πολύ παρεξηγημένα. Τα μοντέλα που κατασκεύαζε η Hyundai και η Kia δεν είχαν σε καμία περίπτωση την αποδοχή που έχουν τα σημερινά. Ο περισσότερος κόσμος τα περιφρονούσε και τα σνόμπαρε, θεωρώντας τα, τρίτης κατηγορίας. Παρόμοια αντιμετώπιση με αυτή που τυγχάνουν σήμερα τα κινέζικα προϊόντα, από μερικούς.

Hyundai Grandeur b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Hyundai Grandeur παράχθηκε από το 1986 έως το 1992 και ήταν η ναυαρχία της εποχής, για την εταιρεία. Ουσιαστικά, επρόκειτο για την κορεατική εκδοχή του Mitsubishi Debonair, με το οποίο μοιράζονταν όλα τα μηχανικά μέρη. Και εκείνο που αντικατέστησε το Ford Granada MkII.   

Όπως διακρίνεται και από τις φωτογραφίες, μιλάμε για ένα τετράγωνο σχήμα, χωρίς μεγάλη ελκυστικότητα, το οποίο κυκλοφόρησε για να ανταγωνιστεί κυρίως το αντίστοιχο μοντέλο της Daewoo Motors.

Hyundai Grandeur c

Χρόνια μετά την παύση της παραγωγής του, η Hyundai το αναβιώνει ως ένα σύγχρονο ηλεκτρικό restomod, με όλη την τεχνολογία που υπάρχει τώρα. Τα όργανα στο εσωτερικό έχουν αντικατασταθεί με μια ψηφιακή οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας, το τιμόνι είναι νέο, ενώ εξωτερικά διαθέτει πλέον τα χαρακτηριστικά Panametric Pixels φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, όπως η οικογένεια των Ioniq, παντρεύοντας το κλασικό στοιχείο με το μοντέρνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν γνωρίζουμε καθόλου κατά το πόσο το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι λειτουργικό και αν εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ, αλλά δεν έχει και καμία σημασία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν σχεδιάζεται να βγει στην παραγωγή κάτι τέτοιο. Ο μόνος λόγος ύπαρξής του είναι να αποτίσει φόρο τιμής στο πρώτο Grandeur που δημιούργησε η Hyundai.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ