Ένα στρατιωτικό Lada Niva με μοτέρ 2.000 κυβικών εκατοστών

Lada Niva στρατιωτικό όχημα

Η απουσία εναλλακτικών και η διακοπή των νέων πρότζεκτ από τον στρατό της Ρωσίας, αναγκάζει το παλαίμαχο Lada Niva να βρεθεί ξανά στο μέτωπο.

Η F-Design παρουσίασε ένα στρατιωτικό buggy με την ονομασία Arta, που βασίζεται στο εμβληματικό 4x4 της χώρας, το κλασικό Lada Niva. Μάλιστα, το συγκεκριμένο στρατιωτικό όχημα περνά δοκιμασίες στην περιφέρεια Σαμάρα, με τελικό σκοπό να εμπλουτίσει το άψυχο πολεμικό υλικό της χώρας.

F-Design Lada Niva Arta 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από τις βασικές δοκιμασίες, το Arta θα καταλήξει σύντομα στο μέτωπο για να πραγματοποιηθούν οι τελικές δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες. Σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσής τους, η περιφέρεια Σαμαρά και ορισμένες της δυτικής Ρωσίας θα δώσουν παραγγελία στην F-Design για την κατασκευή μεγάλου αριθμού οχημάτων.

Από το Arta απουσιάζει το πίσω μέρος της καμπίνας του Niva και οι πόρτες έχουν αντικατασταθεί με προστατευτικές μπάρες. Ακόμα, έχει τοποθετηθεί μία αυτοσχέδια πίσω πόρτα για να συγκρατεί το φορτίο.

F-Design Lada Niva Arta 4

Η ανάρτηση έχει ενισχυθεί με heavy duty αναλώσιμα που αύξησαν και την απόσταση από το έδαφος, ενώ τα εργοστασιακά ελαστικά έχουν αντικατασταθεί από νέα off road με μεγάλο τακούνι και πλευρικές ενισχύσεις. Ακόμα, η μετάδοση έχει ενισχυθεί για λόγους αντοχής.

Ο κινητήρας που το εφοδιάζει είναι 2,0 λίτρων που αποδίδει 130 ίππους και 200 Nm. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι διαθέτει καρμπιρατέρ, για λόγους ευκολίας συντήρησης στο πεδίο των μαχών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
F-Design Lada Niva Arta 6

Στο πίσω μέρος, στην καρότσα, έχει τοποθετηθεί μία θέση για σκοπευτή, ενώ στα πλάγια υπάρχουν θέσεις για ρουκετοβόλα. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για τοποθέτηση πυργίσκου με όπλο και βάση ειδικά σχεδιασμένη για εκτόξευση έξι αντιαρματικών κατευθυνόμενων βλημάτων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ