Ένα λεωφορείο που μεταφέρει αυτοκίνητα φέρνει την επανάσταση

symone

Η Symone είναι μια γαλλική start-up εταιρεία που φιλοδοξεί να λανσάρει στόλο από λεωφορεία μέχρι το 2030, τα οποία θα μεταφέρουν αυτοκίνητα και ανθρώπους μαζί.

Δύο σε ένα δηλαδή. Νταλίκα οχημάτων, αλλά και πούλμαν για κόσμο σε ένα… πακέτο, απόλυτα οικολογικό. Αποκαλείται Symone και τροφοδοτείται με υδρογόνο. Αντιπροσωπεύει την ιδέα ενός νέου τύπου ταξιδιού για μακρινές αποστάσεις, όπου οι ιδιοκτήτες στο μέλλον θα έχουν παρέα και τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα.

symone b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταβαίνετε στο σημείο συνάντησης και το όχημά σας φορτώνεται στο πάνω μέρος του λεωφορείου. Εσείς συνταξιδεύετε, χαλαρώνοντας, στο κάτω μέρος. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας κατεβαίνετε μαζί με το αυτοκίνητο.

Οι εμπνευστές ισχυρίζονται πως τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας μεταφοράς είναι αρκετά. Κατ΄αρχήν δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τη φόρτιση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου στη διαδρομή. Θα αποφεύγατε την πλήξη ενός ταξιδιού στον αυτοκινητόδρομο και φυσικά θα φτάνατε πιο ξεκούραστοι.

symone c

Επίσης, εκεί που θα πηγαίνατε δεν θα αγχωνόσασταν για την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου, αφού θα είχατε το δικό σας μαζί. Όλα αυτά με ένα κόστος που υπολογίζεται να είναι πιο συμφέρον αν συνυπολογίσουμε καύσιμα, διόδια και ανεφοδιασμούς.

Στόχος της Symone, είναι το πρώτο λεωφορείο να είναι έτοιμο για επίδειξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Από εκεί μετά σχεδιάζεται να μπει στην παραγωγή με κανονικούς ρυθμούς και μέχρι το 2030, να έχουν κατασκευαστεί 100.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζεται ήδη κάτι αντίστοιχο και για τους μοτοσικλετιστές. Το Symone Motorcycle θα μεταφέρει μοτοσικλέτες και αναβάτες μαζί.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ