Ένα κλειδί-κόσμημα κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ - Σε ποιο αυτοκίνητο ανήκει

Koenigsegg key

Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο μπορεί να κόστισε η συσκευασία και το ίδιο το κλειδί του νέου Koenigsegg Jesko, όμως αν κρίνουμε από την αξία του αυτοκινήτου, σίγουρα οι κατασκευαστές του… δεν θα «τσιγκουνεύτηκαν».

Το τελευταίο δημιούργημα της σουηδικής εταιρείας είναι… κομψοτέχνημα. Σχεδιαστικά, η φιλοσοφία του είναι αναμφίβολα εξωτική, όπως και το εσωτερικό. Για τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, την αεροδυναμική και το βάρος του, απλά δεν υπάρχουν λόγια. Άφωνοι στεκόμαστε και για το κλειδί, το οποίο αποθηκεύεται σε μια θήκη που προσομοιάζει σε αυγό Faberge.

Μάλιστα ανοιχτά το έχει παραδεχτεί εξάλλου ο ίδιος ο Koenigsegg. Ότι εμπνεύστηκε τη συσκευασία από το φημισμένο οίκο. Κάποιοι θα το θεωρήσουν κιτς, ενώ ίσως μερικοί το πουν τέχνη. Εμείς θα το αποκαλέσουμε οπωσδήποτε ιδιαίτερο. Για ένα τόσο ξεχωριστό μοντέλο, του οποίου η το κόστος πλησιάζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι απλούστερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κυλινδρικό σχήμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα με στοιχεία αλουμινίου και πάνω του έχει την υπογραφή του ιδρυτή της φίρμας. Για όποιον ενδιαφέρεται, παραθέτουμε παρακάτω ένα ολιγόλεπτο video ενός YouTuber από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος παρουσιάζει το πρώτο αυτοκίνητο που παραδόθηκε στη χώρα.

Πληροφοριακά, το Jesko χρησιμοποιεί έναν V8 κινητήρα 5 λίτρων με ισχύ 1.600 ίππους και 1.500 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα σασμάν LST (Light Speed Transmission) με 8 συμπλέκτες. Το βάρος του αμαξώματος έχει περιοριστεί στα 1.420 κιλά μόνο. Παρά το γεγονός πως αποδίδει 1.000 ίππους περισσότερους, είναι ελαφρύτερο από μία Porsche 911 GT3 RS!

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ