Ο Elon Musk κατασκευάζει αεροδρόμιο για τους εργαζομένους του

Elon Musk Tesla 1

Το δικό του «βασίλειο» θέλει να χτίσει ο Elon Musk στο Τέξας. Μετά τη μεταφορά πολλών εταιρειών του στη νοτιοκεντρική πολιτεία των ΗΠΑ, φαίνεται πως παίρνει σειρά η κατασκευή ενός ιδιωτικού αεροδρομίου.

Μαξιμαλιστικά είναι τα σχέδια του Elon Musk, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία του στην Πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ, όπου εδρεύουν αρκετές εταιρείες του, συμπεριλαμβανομένων των SpaceX, Boring Company, αλλά και των κεντρικών γραφείων της Tesla.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό μέσο Austonia, o ισχυρός άνδρας της ηγέτιδας δύναμης στην ηλεκτροκίνηση, Tesla επιθυμεί να χτίσει στην νοτιοκεντρική πολιτεία των ΗΠΑ ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο το οποίο θα χρησιμοποιείται τόσο από τον ίδιο όσο και από τους εργαζομένους των εταιρειών του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει το Austonia, πρόκειται για μια ειλημμένη απόφαση, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πότε θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο, όπως και η ακριβής τοποθεσία του, αν και φαίνεται πως προτάσσεται η πόλη Bastrop, μέρος της ευρύτερης περιοχής του Austin.

elon musk

Επίσης, δεν είναι γνωστό το μέγεθος της έκτασης που θα χρειαστεί για την κατασκευή του εργοστασίου. Σημειώνεται, δε, ότι το αεροδρόμιο Austin Executive Airport που βρίσκεται στην περιοχή έχει έκταση περί τα 12.000 m2 με διάδρομο αεροδρομίου μήκους 1.835 μέτρων.

Όπως, επίσης, αναφέρεται, η κατασκευή του αεροδρομίου δεν αποτελεί μία υπόθεση, δεδομένου ότι θα απαιτηθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης εκείνων από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) και την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).

airport
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φήμες περί κατασκευής αεροδρομίου από τον Elon Musk δεν πέφτουν… ως κεραυνός εν αιθρία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post το 2019, κάθε χρόνο ο Musk διανύει αεροπορικώς πάνω από 150.000 μίλια (έξι φορές η περιφέρεια της γης), την ίδια ώρα που έχει στην κατοχή του 4 ιδιωτικά jets, συνολικής αξίας άνω των 150 εκ. ευρώ.

Και μετά τη μεταφορά πολλών εκ των εταιρειών του στο Τέξας, ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής επιχειρηματίας αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των επισκέψεών του στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ