Ελληνικός Στρατός: Ποια είναι τα οχήματα που επιχείρησαν στην Αττική Οδό

ελληνικός στρατός αττική οδός

Με την παρέμβαση του Ελληνικού Στρατού έληξε το μαρτύριο του απεγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων από την Αττική Οδό που έκλεισε λόγω της χιονόπτωσης της Δευτέρας. Ποια οχήματα, όμως, χρησιμοποίησαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε αυτή τη γιγαντιαία επιχείρηση;

Με σκηνικό γενικής επιστράτευσης έμοιαζε το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής Οδού τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς ο Στρατός ήταν εκείνος που ανέλαβε να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους οδηγούς. Εκτός των πρώτων βοηθειών σε άτομα που είχαν άμεση ανάγκη και τους μοιράσματος κουβερτών και φαγητού, οι ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν στην απομάκρυνση των αυτοκινήτων και στον καθαρισμό του δρόμου από τον μεγάλο όγκο χιονιού που είχε καλύψει το οδόστρωμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
στρατιωτικά οχήματα

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, πέρα από τα στρατιωτικά Mercedes G-Wagen (Καναδέζες) και των αειθαλών Stayer που αποτελούν διαχρονικά την πιο αξιόπιστη λύση σε δύσκολες καταστάσεις, για την παροχή βοήθειας επιστρατεύτηκαν και τα σκληροτράχηλα Hummer τύπου HMMWV Μ1025Α2GR (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle).

στρατιωτικά οχήματα

Τα συγκεκριμένα οχήματα δια χειρός ΕΛΒΟ, εξυπηρετούν πολλαπλές επιχειρησιακές ανάγκες και μπορούν να εξοπλιστούν ακόμη και με πυροβόλα όπλα, ενώ η ύπαρξη τετρακίνησης χαρίζει στο Hummer σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες κίνησης σε κάθε έδαφος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αμάξωμα μήκους 4,83 μέτρων έχει βάρος που ξεπερνά τους 4,5 τόνους και μπορεί να περάσει υδάτινα εμπόδια άνω του 1,5 μέτρου. Επίσης, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 88 χλμ./ώρα και η αυτονομία κίνησής του μπορεί να ξεπεράσει τα 500 χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες διασκευές που έχει πραγματοποιήσει η ΕΛΒΟ στα αμερικάνικα Hummer θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε το βίντεο με τα στρατιωτικά Hummer να μπαίνουν στην Αττική Οδό 

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ