Ελληνικό SUV Keraboss - Πόσα έχουν ταξινομηθεί;

keraboss elliniko suv

Το ελληνικό SUV υπό την ονομασία Keraboss Super K έχει ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στην Ελλάδα, με τις πρώτες ταξινομήσεις να είναι γεγονός.

Πραγματικότητα έγινε το όνειρο της εμπορικής διάθεσης ενός... σχεδόν Made in Greece αυτοκινήτου. Το Keraboss πρόσφατα έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και πιστοποιήσεις, ώστε να κυκλοφορεί επί ελληνικού εδάφους, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάδειξη και άλλων ανάλογων προσπαθειών που μπορούν να διαφημίσουν τη χώρα μας στο εξωτερικό.

To χειροποίητο Keraboss Super K, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, εντάσσεται στην ειδική κατηγορία οχημάτων Μ.Ο.Ι.Κ (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής) και ξεχωρίζει για την σκληροπυρηνική του εμφάνιση που παραπέμπει σε στρατιωτικό όχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
keraboss ελληνικό suv

Όπως αναφέρει η εταιρεία KERABOSS CARS MANUFACTURING, τα υλικά κατασκευής, όπως είναι το πολυεστερικό αμάξωμα και το γαλβανιζέ σασί, μένουν σχεδόν αλώβητα από το αλάτι της θάλασσας και ζουν σχεδόν για πάντα, με μια μικρή συντήρηση.

Έχει μήκος 3.375 χλστ., πλάτος 1.560 χλστ. και ύψος 1.590 χλστ., την ίδια ώρα που το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.150 χλστ. και το βάρος του οχήματος περιορίζεται στα 840 κιλά.

keraboss ελληνικό suv
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά την κίνησή του, για αυτή φροντίζει έναν κινητήρας 1.000 κ.εκ. της Mitsubishi (βρισκόταν και στο 2ης γενιάς Smart) που αποδίδει 72 ίππους και πλαισιώνεται από 5άρι αυτόματο κιβώτιο, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 145 χλμ./ώρα.

Το Keraboss έχει χαρακτηριστεί ως... Made in Greece αυτοκίνητο, αν και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη από άλλους κατασκευαστές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το μοτέρ. Επίσης, το εσωτερικό του οχήματος έχει ως βάση το παλιό Smart, ενώ χρησιμοποιεί και κάποια μεταχειρισμένα ανταλλακτικά από άλλα οχήματα.

keraboss ελληνικό suv

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του carandmotor, έχουν ταξινομηθεί ήδη δύο αυτοκίνητα, ένα τον Ιούνιο και ένα πριν από δύο μήνες. Και τα δύο βρίσκονταν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλο, και τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση στόχος της εταιρείας είναι οι πωλήσεις 70 και πλέον οχημάτων τον χρόνο.

keraboss ελληνικό suv

Τα στάδια μέχρι την κυκλοφορία του ελληνικού SUV Keraboss

Το 2008 ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η κατασκευή των πλήρως λειτουργικών πρωτοτύπων οχημάτων, ενώ το 2014 εκδόθηκε το ΦΕΚ με το οποίο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το κανονιστικό πλαίσιο όπου καθορίστηκαν οι διαδικασίες και οι τεχνικές απαιτήσεις για την έγκριση κυκλοφορίας Μεμονωμένων Οχημάτων Ιδιαίτερης Κατασκευής (Μ.Ο.Ι.Κ.).

Το 2016 υποβλήθηκε η πρώτη αίτηση από την «ΚΕΡΑΜΠΟΣ CARS MANUFACTURING IKE» για έκδοση μεμονωμένης έγκρισης επιβατικού οχήματος κατηγορίας Μ1 και εν τέλει, το 2021 προσδιορίστηκαν οι δασμοί και τα τέλη από την Τελωνειακή Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών. Το 2022, τέλος, εκδόθηκαν οι πινακίδες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ