Αυτή είναι η ελληνική συνήθεια του καλοκαιριού που μπορεί να αποβεί μοιραία

Γυμνός στο αυτοκίνητο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι άμυνες των οδηγών κάμπτονται, υιοθετώντας κακές συνήθειες οι οποίες σε περίπτωση ατυχήματος είναι πιθανόν να αποβούν μοιραίες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η χαλαρή διάθεση του καλοκαιριού αποτελούν έναν εξαιρετικά επικίνδυνο συνδυασμό καθώς οδηγούν σε επιλογές οι οποίες υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Μια από αυτές είναι ο ακατάλληλος ρουχισμός, ο οποίος στην προσπάθεια του να προσαρμοστεί στο αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι εκθέτει σε διάφορους κινδύνους τον οδηγό.

Οι περισσότεροι εστιάζουν στη χρήση της περίφημης σαγιονάρας, ωστόσο, δεν είναι μόνον αυτή που μπορεί να βάλει σε μπελάδες τον οδηγό ενός αυτοκινήτου και τους επιβάτες.

Γυμνός στο αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια συνήθεια των Ελλήνων και όχι μόνον οδηγών είναι κάθονται πίσω από το τιμόνι ημίγυμνοι, δηλαδή χωρίς να φορούν κάποια μπλούζα. Η επιλογή αυτή φαντάζει αθώα, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι, καθώς αυξάνει και μάλιστα σημαντικά, σε περίπτωση ατυχήματος, την πιθανότητα τραυματισμού.

Η άμεση επαφή του συνθετικού υλικού της ζώνης ασφαλείας με το δέρμα καθιστά ιδιαίτερα πιθανή την πρόκληση ενός εγκαύματος τριβής, πέρα από τους μώλωπες που ενδεχομένως να υποστούμε τη στιγμή που η ζώνη θα κληθεί να συγκρατήσει το σώμα μας.

Η χρήση, λοιπόν, ακόμα και μια λεπτής μπλούζας μπορεί να αποτρέψει την πρόκληση ενός εγκαύματος, χωρίς να αυξήσει δυσανάλογα τη… δυσφορία του οδηγού.

Γυμνός στο αυτοκίνητο

Πέρα από ένα κρίσιμο ζήτημα ασφάλειας, η χρήση μπλούζας εξασφαλίζει ότι τα καθίσματα του αυτοκινήτου δεν θα υποστούν φθορές, π.χ. από τον ιδρώτα, το αλάτι ή το αντηλιακό που ενδεχομένως κάποιος θα έχει χρησιμοποιήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις όταν το σώμα εφάπτεται απευθείας στις επενδύσεις ενός καθίσματος τότε η αίσθηση της ζέστης και το φαινόμενο της εφίδρωσης ενισχύονται, οδηγώντας στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ