Η ελληνική πόλη που πρωτοπορεί -Βλέπεις πού υπάρχει ελεύθερη θέση στάθμευσης από το κινητό σου

θέσεις στάθμευσης Γιαννιτσά

Μόνο με λίγα κλικ, μέσω του smartphone, γίνεται η ανίχνευση μιας ελεύθερης θέσης στάθμευσης σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος στην οδική ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της έχει βάλει εδώ και αρκετούς μήνες μια ελληνική πόλη μόλις 30.000 κατοίκων, απαλλάσσοντας τους οδηγούς από τον «εφιάλτη» της εύρεσης θέσης στάθμευσης.

Ειδικότερα, μέσω της εφαρμογής “Pella smart parking”, οι οδηγοί στα Γιαννιτσά μπορούν να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο (Android & iOS).

Γιαννιτσά
Γιαννιτσά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να «κατεβάσει» το application στο smartphone. Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, στην οθόνη του κινητού εμφανίζεται ένας διαδραστικός χάρτης με πράσινες και κόκκινες κουκκίδες που αντιστοιχούν στις ελεύθερες και κατειλημμένες θέσεις στάθμευσης αντίστοιχα.

θέσεις στάθμευσης

Επιπροσθέτως, υπάρχει και επιλογή για θέση στάθμευσης για ΑμEA. Όλες οι θέσεις φέρουν διαγράμμιση και είναι αριθμημένες διευκολύνοντας περαιτέρω τους οδηγούς.

Θέσεις στάθμευσης Γιαννιτσά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η όλη επικοινωνία γίνεται με την εγκατάσταση στο οδόστρωμα υπόγειων αισθητήρων ανίχνευσης διαθεσιμότητας στάθμευσης, αναμεταδότες, Gateways για τη μετάδοση της κατάστασης των θέσεων στάθμευσης (ελεύθερης/κατειλημμένης).

Σημειώνεται ότι οι αισθητήρες, άρα και η δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών για τις ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ, έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά στις οδούς Χρήστου Χατζηδημητρίου και Βελίκα Ρώμα.

Η εφαρμογή “Pella smart parking” περιέχει επίσης ενσωματωμένο οδηγό πόλης (city guide) για την περιοχή των Γιαννιτσών με σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, χρήσιμες πληροφορίες καθώς και νέα του δήμου (Δελτία Τύπου / Διακηρύξεις).

Θέσεις στάθμευσης Γιαννιτσά

Το συγκεκριμένο σύστημα «έξυπνης» στάθμευσης που διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό τους οδηγούς αφορούσε στην πράξη «Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ενημέρωσης για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης με χρήση υπόγειων αισθητήρων», που συγχρηματοδοτείτo από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εντασσόταν στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ