Τα ελληνικά Citroen Ami πρωταγωνιστές της επιτυχίας του μοντέλου των 5.500 ευρώ

citroen ami ellada halki

Έντονο χρώμα Ελλάδας έχει το κείμενο της Citroen, μέσω του οποίου κάνει τον απολογισμό της εντυπωσιακής εμπορικής πορείας του ηλεκτρικού μοντέλου των 5.500 ευρώ.

Εντυπωσιακή είναι η εμπορική επιτυχία του Citroen Ami. Μόλις λίγους μήνες το λανσάρισμά του, οι συνολικές παραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 23.000, συνθέτοντας ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον success story το οποίο καταδεικνύει τις προοπτικές της Citroen ώστε να πρωταγωνιστήσει στον τομέα της μικροκινητικότητας.

Η επιτυχία του λιλιπούτειου μοντέλου δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους διοικούντες της γαλλικής εταιρείας, η οποία αποφάσισε να κάνει έναν απολογισμό της εμπορικής διαδρομής του Ami, σκιαγραφώντας τις επιδόσεις του ανά χώρα.

citroen ami ελλάδα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το πράττει μέσω ενός κειμένου στην επίσημη ιστοσελίδα της, το οποίο έχει έντονο ελληνικό χρώμα, δεδομένου ότι στην κεντρική φωτογραφία (ανοίγματος) μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι δύο «ελληνικά» Ami.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα δύο από τα συνολικά 6 οχήματα ( ë-C4 C-Cross, ë-SpaceTourer και ë-Jumpy τα υπόλοιπα) τα οποία παραδόθηκαν τον περασμένο χειμώνα ως δωρεά από τον Όμιλο Συγγελίδη για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

citroen ami ελλάδα

Μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς ο Όμιλος Συγγελίδη σε συνεργασία με τη Citroen διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον μετασχηματισμό του μικρού αιγαιοπελαγίτικου νησιού σε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και σε περιβάλλον απαλλαγμένο από τα ορυκτά καύσιμα.

Αναφορικά, πάλι, με την εμπορική πορεία του Ami, το μοντέλο δεν γνωρίζει σύνορα, όπως αποδεικνύεται και από τη διάθεσή του ήδη σε 9 χώρες της Ευρώπης, όπως και άλλα μη ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Τουρκία και το Μαρόκο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ami έχει σημειωθεί στην πατρίδα του, Γαλλία, με τις παραγγελίες να ξεπερνούν τις 13.300, ενώ ακολουθεί η Ιταλία με 6.700.

citroen ami ελλάδα

«Η Ami συνιστά την πραγματική ενσάρκωση του πνεύματος της Citroën που συνδέεται στενά με την καθημερινή ζωή και την κινητικότητα των πελατών της. Δεσμευόμαστε να καταστήσουμε την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που το Ami είχε τέτοια επιτυχία τόσο στην Ευρώπη όσο και εκτός αυτής», όπως επισήμανε ο Vincent Cobée, Διευθύνων Σύμβουλος της Citroën.

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας το Ami μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών την ίδια ώρα που η τιμή του, με το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 ανέρχεται στις 6.500 ευρώ. Eνώ για νέους κάτω από 29 ετών η κρατική επιδότηση αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ και η τελική τιμή του οχήματος δε ξεπερνά τις 5.500 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ