Οι Έλληνες οδηγοί διώχνουν από τα πεζοδρόμια τους πεζούς -Το φαινόμενο που έχει γίνει μάστιγα στην Αθήνα

στάθμευση σε πεζοδρόμια

Τα αυτοκίνητα έχουν κάνει κατάληψη στα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας, στερώντας από τους πεζούς έναν από τους μοναδικούς χώρους που τους επιτρέπουν να κινηθούν με ασφάλεια.

Ανεξέλεγκτες είναι οι διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης στους δρόμους της Αθήνας, με τους οδηγούς να αφήνουν το αυτοκίνητό τους όπου βρουν, αδιαφορώντας για το αν μετατρέψουν τις μετακινήσεις των συνανθρώπων τους σε εφιάλτη.

Για να διαπιστώσει κανείς την έκταση του προβλήματος αρκεί μια βόλτα στη γειτονιά του, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή. Γρήγορα θα πέσει πάνω σε αυτοκίνητα που βρισκόνται παρκαρισμένα με τρόπο που αντίκεται σε πλήθος οδικών κανόνων.

Και εξίσου γρήγορα θα παρατηρήσει ότι η… δημοφιλέστερη κατηγορία παράνομης στάθμευσης στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας δεν είναι άλλη από το παρκάρισμα πάνω στα πεζοδρόμια. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
στάθμευση σε πεζοδρόμια

Εξαίρεση στον νέο «κανόνα» που θέλει τα αυτοκίνητα να εκδιώκουν τους πεζούς από τα πεζοδρόμια, δηλαδή έναν από τους μοναδικούς χώρους που οι τελευταίοι έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να κινηθούν με ασφάλεια, δεν θα μπορούσαν να αποτελούν οι γειτονιές του κέντρου της πρωτεύουσας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Ιλίσια, όπου η κατάληψη των πεζοδρομίων έχει γίνει κανονικότητα, παρά τις κλήσεις που βεβαιώνονται καθημερινά από τη Δημοτική Αστυνομία.

στάθμευση σε πεζοδρόμια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες του carandmotor.gr, αυτοκίνητα, στοιχισμένα το ένα πίσω από το άλλο έχουν πάρει θέση στα πεζοδρόμια, αναγκάζοντας τους πεζούς να βγουν στον δρόμο, δηλαδή να συνυπάρξουν με τα εν κινήσει ΙΧ, με ό,τι σημαίνει αυτό για την ασφάλειά τους.

Το εν λόγω φαινόμενο δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μιλώντας στο carandmotor.gr, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

στάθμευση σε πεζοδρόμια

Ανέφεραν, μάλιστα, ότι όταν… εξαντλούνται οι «θέσεις στάθμευσης» στα πεζοδρόμια, οι οδηγοί δεν διστάζουν να καταφύγουν σε εναλλακτικούς τρόπους παράνομου παρκαρίσματος. Για παράδειγμα κλείνουν χώρους ΑμεΑ ή αφήνουν το ΙΧ τους σε θέσεις που μηδενίζουν την ορατότητα των οδηγών που επιχειρούν να στρίψουν σε μια διασταύρωση.

παράνομη στάθμευση
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράνομη στάθμευση δεν είναι απλά ένα πρόβλημα, αλλά μία από τις μεγαλύτερες πληγές της Αθήνας. Είναι λοιπόν απαραίτητο, οι αρμόδιες αρχές να λάβουν ουσιαστικά μέτρα, που θα δώσουν τέλος σε αυτό το χάος, και θα υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι σήμερα είμαστε οδηγοί, αλλά αύριο μπορεί να είμαστε πεζοί.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ