Στην Ελλάδα τα νέα υβριδικά Jeep Renegade και Compass (Τιμές)

Jeep Plug-in Hybrid

Με ένα νέο υβριδικό σύνολο προσφέρονται πλέον στη χώρα μας τα Jeep Renegade και Compass, αφετηρία του οποίου αποτελεί ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου.

Η Jeep παρουσιάζει ένα νέο υβριδικό σύστημα, με το οποίο προσφέρει μια ακόμα προηγμένη λύση εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης. Το νέο σύστημα έρχεται να πλαισιώσει το καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, το οποίο ήδη αποτελεί το 25% των πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη.

e-Hybrid: Μια Νέα Υβριδική-Ηλεκτρική Εναλλακτική

Το e-Hybrid χρησιμοποιεί έναν νέο 4κυλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, με απόδοση 130 ίππων και 240 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW (20 hp), ο οποίος αποδίδει 55 Nm ροπής (αντιστοιχούν σε 135 Nm στην είσοδο του κιβωτίου), απόδοση που του επιτρέπει να κινεί το όχημα ακόμα και με τον θερμικό κινητήρα εκτός λειτουργίας. Το αποτέλεσμα είναι μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 15% σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης, κορυφαία αποδοτικότητα και εξαιρετική άνεση.

Jeep Plug-In Hybrid

Η νέα υβριδική τεχνολογία e-Hybrid, επιτρέπει στα Jeep Renegade και Compass να προσφέρουν μια νέα εξηλεκτρισμένη εναλλακτική στην κατηγορία των μοντέλων με κίνηση στους 2 τροχούς, δίνοντας τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά στις χαμηλές ταχύτητες, αλλά και κατά τη διάρκεια των ελιγμών στάθμευσης.

Υπεραπόδοση

Ο νέος 4κυλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας είναι εξαρχής σχεδιασμένος για υβριδική χρήση και βελτιστοποίηση της θερμοδυναμικής απόδοσης. Ο κινητήρας λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Miller, ο οποίος βελτιώνει τη θερμική αποδοτικότητα και προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας με υψηλό λόγο συμπίεσης (12,5:1).

Παράλληλα, το σύνολο διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού και σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης (350 bar). Ο κινητήρας αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm ροπής, ενώ η εφαρμογή ενός κινητήρα/δυναμό BSG (Belt Starter Generator) προσφέρει άμεση και απόλυτα ομαλή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συνόλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Jeep Plug-In Hybrid

Παράλληλα, στο πλαίσιο της μέγιστης αποδοτικότητας, τα νέα Renegade και Compass e-Hybrid, χρησιμοποιούν το προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, “Intelligent Brake System”, μέσω του οποίου μεγιστοποιείται η αξιοποίηση της κινητής ενέργειας του οχήματος κατά την επιβράδυνση.

Το νέο υβριδικό σύστημα προσφέρει μια εξαιρετικά ευέλικτη και άνετη εμπειρία οδήγησης, με χαρακτηριστικά που προσομοιώνουν τη χρήση ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, όπως:

Οι νέες e-Hybrid εκδόσεις των Renegade και Compass μπορούν να κινηθούν σε αρκετές περιπτώσεις αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα ανάλογα και με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

“Upland” Launch Edition: η ειδική έκδοση που τονίζει τη δέσμευση στη βιωσιμότητα

Με αφορμή το νέο καινοτόμο υβριδικό σύστημα e-Hybrid, η Jeep παρουσιάζει την ειδική έκδοση “Upland”, η οποία εφοδιάζεται με μια σειρά χαρακτηριστικών που τονίζουν την ολιστική προσέγγιση της Jeep όσον αφορά στη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Ειδικές φιλικές προς το περιβάλλον βαφές και καινοτόμα «πράσινα» υλικά πλαισιώνουν την εξηλεκτρισμένη κίνηση που προσφέρει το e-Hybrid.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Jeep Plug-In Hybrid

Ειδικότερα, στο εσωτερικό της έκδοσης “Upland” εκτενής είναι η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας από ανακυκλωμένα υλικά, με πιο εντυπωσιακή εφαρμογή εκείνη της επένδυσης SEAQUAL® των καθισμάτων, ενός καινοτόμου υλικού που κατασκευάζεται και από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλέγει από τους Ωκεανούς. Τόσο στο Renegade, όσο και στο Compass, μέρος των πλαστικών επιφανειών είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα φωτιστικά σώματα αυτοκινήτων, ενώ αντίστοιχα φιλική προς το περιβάλλον είναι και η εντυπωσιακή “MetaKrome” βαφή τους.

Η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

Αξιοποιώντας τις κορυφαίες δυνατότητες του συστήματος πολυμέσων Uconnect, τα Renegade και Compass προσφέρουν μια ολοκληρωμένη υβριδική εμπειρία, όπου η πληροφόρηση, η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια παίζουν τον πρώτο ρόλο. Η λειτουργία του e-Hybrid είναι ορατή μέσω της οθόνης του συστήματος, ενώ ο πίνακας οργάνων μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να προσφέρει εκείνες τις πληροφορίες που θεωρεί ο οδηγός πιο χρήσιμες, ανάλογα με τις συνθήκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οθόνη αφής του Uconnect (έως και 10,1’’) συνδέεται και με το εγκατεστημένο Uconnect Box, το οποίος δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου (όπως τα φώτα και οι κλειδαριές) από απόσταση μέσω της σχετικής εφαρμογής για smartphones. Το Uconnect Box επιπλέον διαθέτει λειτουργία γεωεντοπισμού για την παροχή άμεσης βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και παρακολούθησης της θέσης του οχήματος ως μέσο επιπλέον αντικλεπτικής προστασίας.

Το συνολικό επίπεδο ασφάλειας των δύο μοντέλων ολοκληρώνεται από ένα πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνουν ενεργό σύστημα cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, κτλ. Ειδικότερα στην περίπτωση του Compass, τα διαθέσιμα συστήματα ADAS του μοντέλου του δίνουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, στοιχείο που για πρώτη φορά αποκτά μοντέλο της Jeep στην Ευρώπη.

Το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid είναι διαθέσιμο στα Renegade και Compass σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: Longitude, Limited, S και Upland (ειδική σειρά). Οι τιμές των εκδόσεων e-Hybrid ξεκινούν από τις 25.800 ευρώ (Renegade) και 31.100 ευρώ (Compass), ενώ όπως όλα τα μοντέλα της Jeep καλύπτονται από 4ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας. Όπως και στην περίπτωση των εκδόσεων 4xe, όλα τα Jeep Renegade και Compass e-Hybrid κινούνται χωρίς περιορισμούς στο Δακτύλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ