Ελλάδα – Σαχάρα με Jeep: Περιπέτεια ανάμεσα σε δύο Ηπείρους

 jeep sfakianakis

Στις 29 Σεπτεμβρίου μια ομάδα φίλων των εκτός δρόμου διαδρομών και της περιπέτειας ξεκινούν για ένα επικό ταξίδι 2.500 χλμ., ενώνοντας την Ελλάδα με την έρημο Σαχάρα.

Ανάμεσα στις συμμετοχές και ένα πολύ ξεχωριστό Jeep Wrangler με οδηγό τον κ. Άκη Αθανασιάδη, ο οποίος θα μεταφέρει το μήνυμα «Go anywhere, Do anything» της Jeep σε αυτή την ξεχωριστή αποστολή. Στο Greece – Sahara 2022, το οποίο διοργανώνεται από την Offroad Adventures θα συμμετέχουν 11 αυτοκίνητα με συνολικά 22 άτομα πλήρωμα. Η αποστολή είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στην Αθήνα μετά από 13 ημέρες, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου.

jeep wrangler
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Jeep για περισσότερα από 80 χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιπέτεια και την ελευθερία. Φέρνοντας στα επιβατικά οχήματα και στο ευρύ κοινό την κίνηση 4x4, η Αμερικανική μάρκα έδωσε τη δυνατότητα εξερεύνησης και των πλέον δύσβατων διαδρομών σε όλο τον κόσμο.

 Εκτός από εξαιρετικά ικανά οχήματα, τα Jeep, φημίζονται και για τις κορυφαίες δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρουν. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και το Jeep Wrangler TJ (2002) του κ. Άκη Αθανασιάδη, το οποίο συμμετέχει στο Greece-Sahara 2022, μια μοναδική περιπέτεια 2.500 χλμ., με αφετηρία την Αθήνα και κύριο πεδίο δράσης την έρημο της Σαχάρας. 

jeep wrangler sahara

 Με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια και πρόβλεψη κάθε πιθανής δυσκολίας, το στιβαρό TJ αναβαθμίστηκε με μια σειρά χαρακτηριστικών όπως:

Αμορτισέρ Rancho και ελατήρια Rubicon Express 4.5”
Χειροποίητο σύστημα ανάρτησης Long Arm 4-link
Αντιστρεπτικές με δυνατότητα αποσύνδεσης
Slip Yoke Eliminator kit με πτυσσόμενο ενισχυμένο άξονα μετάδοσης
Ενισχυμένους Εμπρός/Πίσω προφυλακτήρες με σημεία πρόσδεσης και D-Rings
Εργάτης 12.000 lbs με συνθετικό σχοινί
Ζάντες 15x10 ET-46 με ελαστικά BFGoodrich Mud Terrain KM3 33x12.5xR15
Bucket καθίσματα και ζώνες ασφαλείας 4 σημείων

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προετοιμασία του Wrangler ακολούθησε μια πολύμηνη διαδικασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του αυτοκινήτου. Εκτός από τις μηχανολογικές μετατροπές που ανέλαβε η 4wFreakz και τις βαφές από την Billcustom Detail Salon, το αειθαλές TJ πέρασε και από έναν εκτεταμένο τεχνικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της Jeep Σφακιανάκης, μέλος του επισήμου δικτύου διανομέων και επισκευαστών της μάρκας. Αντίστοιχα την τοποθέτηση των ελαστικών BFGoodrich Mud Terrain KM3 33x12.5xR15 που θα διασφαλίσουν την καλύτερη πρόσφυση και αντοχή σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, φρόντισε η εταιρεία ZELLITS, με έδρα την Αργυρούπολη.

jeep sahara

Στο Greece – Sahara 2022, το οποίο διοργανώνεται από την Offroad Adventures θα συμμετέχουν 11 αυτοκίνητα με συνολικά 22 άτομα πλήρωμα. Η εκκίνηση την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου οδηγεί τα πληρώματα οδικώς στην Πάτρα ώστε να μεταφερθούν με πλοίο στο Μπάρι. Με πορεία δυτικά, τα πληρώματα θα φτάσουν στο λιμάνι του Σαλέρνο για να συνεχίσουν και πάλι με πλοίο το ταξίδι προς τη Βόρεια Αφρική και την Τύνιδα. Από εκεί θα ξεκινήσει και το βασικό κομμάτι της αποστολής που θα εξερευνήσει την έρημο Σαχάρα. Στόχος είναι μετά από περίπου 8 24ωρα περιήγησης στη Β. Αφρική, τα πληρώματα να πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς την Ελλάδα και πάλι μέσω Ιταλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ