Έρχεται στην Ελλάδα ο πρώτος υπερσύγχρονος μετροπόντικας της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας – Δείτε βίντεο

avax grammi 4 metro metropontikas

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τη διάνοιξη της σήραγγας μήκους 13 χλμ. της γραμμής 4 του Μετρό, με τον πρώτο να έρχεται στην Ελλάδα.

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η άφιξη επί ελληνικού εδάφους του πρώτου μετροπόντικα της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, ώστε να «πιάσει» αμέσως δουλειά, για τη διάνοιξη της σήραγγας.

Πρόκειται για το μηχάνημα Διάτρησης Σηράγγων (Tunnel Boring Machine – TBM) S1323-A που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας Herrenknect AG, αποκλειστικά για τη διάνοιξη της γραμμής 4 (Άλσος Βεϊκου-Γουδή).

Η ΑΒΑΞ, με βίντεο που δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι της στο Youtube, ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργοστασιακές δοκιμές του μηχανήματος και πλέον είναι όλα έτοιμα ώστε να ξεκινήσει το ταξίδι του TBM για την Ελλάδα, με επικρατέστερο μήνα άφιξης τον Σεπτέμβριο. Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο θα παραληφθεί και ο δεύτερος μετροπόντικας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δύο μηχανήματα θα ξεκινήσουν από τα δύο άκρα της επερχόμενης, νέας γραμμής 4 – από τα φρέατα Κατεχάκης και Βεϊκου – και θα «συναντηθούν» στον Ευαγγελισμό όπου θα γίνει και η αποσυναρμολόγησή τους.

Σημειώνεται ότι τα δύο TBM θα μπορούν να πραγματοποιούν διάνοιξη χωρίς να παρεκκλίνουν κατά ελάχιστο από τις συντεταγμένες, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια των υπερκείμενων κατασκευών.

Η Γραμμή 4 του Μετρό

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 του Μετρό θα έχει μήκος 13 χλμ. και θα περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς οι οποίοι θα είναι οι εξής: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή.

Θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των υφιστάμενων κεντρικών σταθμών Μετρό από την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του επιβατικού κοινού, στην εξυπηρέτηση πολλών σημαντικών κτηρίων και εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκομεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κλπ. καθώς και στην αύξηση της δικτύωσης των υφιστάμενων Γραμμών Μετρό με δύο σταθμούς ανταπόκρισης (Πανεπιστήμιο/Ακαδημία, Ευαγγελισμός).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη Γραμμή 4 οι πολίτες θα μετακινούνται από το Γουδή στην Κυψέλη – και το αντίστροφο σε 13 λεπτά κι από το Άλσος Βεΐκου στα Εξάρχεια σε 7 λεπτά. Οι χρόνοι, αναλυτικότερα:

- Άλσος Βεΐκου- Δικαστήρια σε 5 λεπτά
- Άλσος Βεΐκου- Γουδή σε 17,5 λεπτά
- Άλσος Βεΐκου- Πανεπιστημιούπολη σε 14 λεπτά

Η διάρκεια εκτέλεσης των έργων ανέρχεται 96 μήνες (8 χρόνια) από την έναρξη της κατασκευής.

γραμμή 4 μετρό

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ