Ελλάδα: Έτσι σε κλέβουν στο φανάρι χωρίς να το καταλάβεις -Το νέο κόλπο

κόλπο με υαλοκαθαριστήρες

Μέλη κυκλώματος που δρουν στη Λεωφ. Κηφισού «τρυπώνουν» εν ριπή οφθαλμού στα αυτοκίνητα και αφαιρούν τα πολύτιμα αντικείμενα του οδηγού.

Δεν έχει τέλος η δράση των σπειρών στους δρόμους της Αθήνας, οι οποίοι αναζητούν καρτερικά την κατάλληλη ευκαιρία προκειμένου να αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα από τα οχήματα.

Όπως δείχνει μια σωρεία περιστατικών, στο στόχαστρο των μακρυχέρηδων εισέρχονται και όσοι κινούνται με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Κηφισού και συγκεκριμένα κάτω από τις γνωστές γέφυρες του οδικού άξονα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ελλάδα.

Για να επιτύχουν, μάλιστα, οι σπείρες τον σκοπό τους, επιστρατεύουν διάφορα κόλπα, ένα εκ των οποίων είναι αυτό των «υαλοκαθαριστήρων» που σύμφωνα με μαρτυρίες έχει παρατηρηθεί και κάτω από τη γέφυρα Λένορμαν, μετά τα περισταστικά που είχαν κάνει την εμφάνισή τους στα φανάρια της Γέφυρας Πέτρου Ράλλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέλη συμμορίας που καραδοκούν κάτω από τη γέφυρα περιμένουν καρτερικά να ανάψει ο κόκκινος φωτεινός σηματοδότης, ώστε να ακινητοποιηθούν τα οχήματα. Στη συνέχεια προσεγγίζουν ένα αυτοκίνητο και προσποιούνται ότι οι υαλοκαθαριστήρες του εκάστοτε αυτοκινήτου έχει σπάσει, αλλά στην πραγματικότητα ένα μέλος της συμμορίας σπάει τον υαλοκαθαριστήρα εκείνη τη στιγμή.

κόλπο με υαλοκαθαριστήρες

Εν συνεχεία υποστηρίζουν ότι μπορούν να παρέχουν χείρα βοηθείας στους οδηγούς, λέγοντάς τους ότι διατηρούν σχέσεις με έναν επαγγελματία που μπορεί να τους αντικαταστήσει τον υαλοκαθαριστήρα. Κάποιοι πέφτουν στην παγίδα και δίνουν… απλόχερα στα μέλη της σπείρας το χρηματικό ποσό που έχει ζητηθεί.

Οι πιο ψύχραιμοι και πιο υποψιασμένοι δεν πέφτουν στην πλεκτάνη, αλλά δεν είναι και λίγοι όσοι βγαίνουν από το ΙΧ τους είτε για να λογομαχήσουν, είτε προκειμένου να ελέγξουν τον υαλοκαθαριστήρα τους.

Εφόσον, ωστόσο, κάνουν το λάθος να βγουν από το όχημά τους, τότε στο σημείο μεταβαίνει ένα ακόμα μέλος της σπείρας που εισέρχεται στο αυτοκίνητο μέσω της πόρτας του συνοδηγού και αφαιρεί εν ριπή οφθαλμού τα πολύτιμα αντικείμενα του οδηγού, όπως το πορτοφόλι και το κινητό του τηλέφωνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρέπει, βέβαια, να διευκρινιστεί ότι δεν έχουν όλοι οι πωλητές υαλοκαθαριστήρων που εδρεύουν κάτω από τις γέφυρες του Κηφισού στόχο να αφαιρέσουν χρήματα ή αντικείμενα από τα αυτοκίνητα. Πολλοί, παρά τις ενοχλητικές πιέσεις που ασκούν στους οδηγούς να αγοράσουν έναν υαλοκαθαριστήρα, μόλις οι τελευταίοι αρνηθούν, απομακρύνονται αναζητώντας άλλους αγοραστές.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ